На Шепетівщині у чоловіка забрали водійське посвідчення за їзду напідпитку, однак це його не зупинило

Автор 12 січня 2024, 12:11

Штраф у понад 40 тисяч гривень та позбавлення права кермування на 7 років загрожує нетішинцю, який вдруге за рік сів за кермо у стані сп’яніння. У квітні 2023-го патрульні вже документували 39-річного жителя м. Нетішин за нетверезе кермування. Проте чоловік не зробив висновків з цього негативного досвіду і продовжив порушувати закон.

Вчора, 11 січня, близько 16:40 години у м. Нетішин працівники сектору реагування патрульної поліції виявили автомобіль «Fiat Scudo», який рухався з порушенням правил дорожнього руху. Зупинивши автівку, інспектори встановили, що водій транспортного засобу не має водійського посвідчення та перебуває за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Як виявилось, цього самого водія патрульні зупиняли за нетверезе кермування у квітні минулого року. Чоловіка перевірили на стан сп’яніння в медичному закладі. Відповідно, патрульні склали на нього адмінпротокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП. Тоді в порушника вилучили водійське посвідчення.

Коли водія напідпитку поліцейські зупинили вдруге, він відмовся від проходження медичного огляду на стан сп’яніння. Патрульні склали на нього адмінпротокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП, а також виписали постанову за ч. 5 ст. 126 КУпАП (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів). Транспортний засіб у нього вилучили і помістили на штрафмайданчик.

За нетверезе кермування водієві загрожує штраф розміром 40 800 гривень та позбавлення права керування транспортними засобами строком до 7 років.

Шепетівське районне управління поліції

Останнє редагування 12 січня 2024, 12:15
0
репостів
0
репостів