Дівчина, яка отримала поранення внаслідок атаки "шахедів", не відчуває кінцівок

Автор 02 січня 2024, 13:38

Вчора, 1 січня, прооперували дівчину, яка отримала поранення внаслідок російського обстрілу Хмельниччини 31 грудня. Операція пройшла успішно, втім вона не відчуває кінцівок. На неї чекають тижні стаціонарного лікування та місяці реабілітації.

Про це Суспільне Хмельницький розповів заступник директора Хмельницької обласної лікарні з хірургічної роботи Володимир Монастирський.

За його словами, сама операція була тривалою, але пройшла успішно.

"Будь-яке оперативне втручання на спинному мозку — це складне втручання. Тому що наркоз проводиться в положенні пацієнта на животі. Операція була тривала. Проводив її головний нейрохірург, завідувач відділення нейрохірургії. Сама операція пройшла вдало. Але наскільки відновиться функція нижньої половини тіла ще зарано говорити", — розповів медик.

З його слів, на сьогодні життю дівчини нічого не загрожує. Але поки в неї відсутня чутливість нижніх кінцівок.

"Пацієнтка буде потребувати досить тривалого, не один тиждень стаціонарного лікування, а потім ще не на один місяць реабілітації. За умови, якщо у післяопераційний період не буде ніяких ускладнень", — додав Володимир Монастирський.

Мама дівчини розповіла, що донька — студентка першого курсу Острозької академії, приїхала на свято додому. Під час повітряної тривоги перебувала біля вікна. І коли збивали "шахед" вона отримала поранення.

"Ми 40 хвилин не могли викликати швидку, бо була повітряна тривога. Дитина спливала кров'ю і задихалася. Попередній аналіз, висновок — це в нас контузія легень, контузія спинного мозку, і ми не знаємо, що там ще".

За словами тимчасово виконуючої обов’язки директора Хмельницького обласного центру екстреної медичної допомоги Лариси Чубенко, бригада швидкої допомоги приїхала після закінчення повітряної тривоги.

"Бригада швидкої допомоги працювала згідно із законодавством. Це була "червона зона", де жодні служби під час обстрілу не працюють. Бригада прибула через 30 хвилин від початку виклику. Дитині 17,5 років. Весь час з нею контактував наш лікар, який координував дії до приїзду бригади екстреної медичної допомоги. Дитина була некритична. Її транспортували до лікувального закладу", — розповіла Лариса Чубенко.

Відео

0
репостів
0
репостів