Майже 900 водіїв напідпитку виявили поліцейські протягом цього року на Шепетівщині

Автор 27 грудня 2023, 17:12

На Шепетівщині протягом 2023-го року поліцейські виявили майже дев'ять сотень п'яних за кермом. Нерідко нетверезі водії спричиняли дорожньо-транспортні пригоди, у яких травмувались інші учасники дорожнього руху. Шепетівське районне управління поліції підвело підсумки року.

Працівники сектору реагування патрульної поліції та поліцейські офіцери громади Шепетівського району з початку 2023 року задокументували 892 факти нетверезого водіння. Найбільше порушників виявили у Шепетівці та Славуті.

Як свідчить статистика, найчастіше водії дозволяють собі сісти за кермо напідпитку у вихідні. Якщо у будні за добу правоохоронці фіксують в середньому 2-3 таких порушення, то у суботу та неділю цей показник вдвічі більший.

Зазвичай "Драгер" фіксує перевищення допустимої норми у 4-5 раз, хоча трапляються "виключення", коли водій демонструє показник у 10 разів вищий за норму.

Нерідко правоохоронці виявляли факти керування транспортними засобами у стані наркотичного сп'яніння.

"Штраф у 17 тисяч гривень, позбавлення права керування транспортними засобами на 1 рік та тимчасове вилучення авто, і це лише за перше порушення, – наголошує начальник сектору реагування патрульної поліції Шепетівського РУП Олександр Постольчук і додає: – Шановні водії, завжди пам'ятайте про можливі наслідки вживання спиртного. У такому стані сідати за кермо не тільки протизаконно, але й небезпечно. Бережіть себе та інших учасників дорожнього руху. Керуйте відповідально!"

0
репостів
0
репостів