Чутно було навіть у Шепетівці: де влучили ракети Х-47М2 «Кинджал» на Хмельниччині

Автор 14 грудня 2023, 16:52

Окупаційна армія росіян у четвер, 14 грудня, здійснила декілька запусків ракет «Кинджал». Вибухи було чутно на Київщині та у двох громадах на Хмельниччині.

Під час другої за ліком повітряної тривоги, яка була оголошена через зліт російських літаків МіГ-31К, що є носіями аеробалістичних ракет «Кинджал», о 14:17 військові повідомили про можливі пуски з Липецької області. Через декілька хвилин вони уточнили, що ворог запустив ракети в район Старокостянтинова.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону повідомив, що по Старокостянтинову завдали удару аеробалістичною ракетою «Кинджал».

«Відбувся пуск ракет і вони попрямували до Хмельницької області, я маю на увазі до Старокостянтинова. Оголошення тривоги було о 14:09 приблизно, коли залунав сигнал по всій Україні. І фактично через 10 хвилин від оголошення повітряної тривоги був «приліт» у Хмельницькій області», – сказав він.

З його слів, інформація про наслідки та постраждалих уточнюється. Вибух від цього "прильоту" було чутно навіть у Шепетівці.

Менш ніж через годину, о 15:45 після першої атаки росіяни розпочали другу і випустили ракети на Київ та Старокостянтинів. 

Згодом Юрій Ігнат повідомив, що Повітряні сили не інформуватимуть про наслідки роботи по «Кинджалах», даними куди вони влучили чи не влучили.

«Нехай ворог сам робить висновки. Не будемо годувати їх інформацією», – додав речник ЗСУ.

Заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін повідомив, що вибух був не лише у Старокостянинівській ОТГ:

Ворог атакував Хмельниччину ракетами Під час повітряної тривоги (14:09 - 14:57), в Старокостянинівській ОТГ Хмельницького району відбувся вибух. Пізніше під час наступної повітряної тривоги (15:36 - 16:15), в районі Миролюбненської ОТГ Хмельницького району, також відбувся вибух.

На місцях падіння ракет працюють відповідні служби. За наявною на цей час інформацією, постраждалих та руйнувань в обох випадках не зафіксовано.

Зауважимо, що гіперзвукова ракета Х-47М2 «Кинжал» летить так швидко, що може долетіти до Ужгорода за 6,3 хвилини. Максимальна швидкість такої ракети – до 14 688 км/год або 4080 м/с. Висота польоту в момент досягнення гіперзвукової швидкості – 20 км.

Зауважимо, що сьогоднішній запуск ракет проходить паралельно з вирішальним самітом Євроради і «прямою лінією» російського президента Владіміра Путіна.

Останнє редагування 14 грудня 2023, 17:10
0
репостів
0
репостів