Шахраї ошукали шепетівчан на 70 тисяч гривень: які схеми спрацювали

Автор 02 листопада 2023, 13:13

Минулої доби до поліції звернулось троє шепетівчан, у яких шахраї виманили сумарно понад 70 тисяч гривень. Спрацювали розповсюджені схеми: "Ваш родич у біді", "Підвищуємо захист банківської картки" та пропозиція легкого заробітку.

Так, до 72-річного жителя Шепетівки зателефонував невідомий та представився правоохоронцем. У розмові чоловік повідомив, що донька пенсіонера потрапила у біду. Необхідно заплатити, щоб неприємна ситуація вирішилась.

Тож потерпілий переказав 23 тисячі гривень на невідомий рахунок. А згодом з'ясувалось, що з донькою все гаразд, а коштами володів шахрай.

У схожу пастку потрапив ще один пенсіонер з Шепетівки. 73-річний чоловік у телефонній розмові з псевдоправоохоронцем повідомив персональні дані своєї картки. Той нібито обіцяв захистити банківський рахунок пенсіонера. Коли ж дідусь надав фінансову інформацію, з його картки зникло більше 35 тисяч гривень.

Ще один шепетівчанин втратив 12 тисяч гривень, повіривши обіцянці легкого заробітку.

В переписці псевдороботодавець запропонував швидко заробити гроші, працюючи в соціальних мережах. Для цього необхідно було вкласти власні кошти.

37-річний чоловік переказав 12 тисяч гривень на невідомий рахунок, після чого зв'язок із "роботодавцем" перервався.

За усіма переліченими фактами правоохоронці розпочали кримінальні провадження та працюють над пошуком зловмисників.

Ми вкотре закликаємо громадян бути пильними та обережними у розмовах та переписці з незнайомцями.

Бережіть власні кошти та попереджайте ваших рідних й близьких, особливо якщо вони поважного віку, про найрозповсюдженіші шахрайські схеми.

Шепетівське районне управління поліції

0
репостів
0
репостів