За підроблення документів у Шепетівці судили директора навчального закладу

Автор 01 листопада 2023, 11:52

Випускник підбурив директора «Лісоводського професійного аграрного ліцею» підробити йому водійське посвідчення. Останній опинився на лаві суду.

Шепетівський міськрайонний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та підозрюваним у підбурюванні в підробленні офіційного документа (ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 358 Кримінального кодексу України) та у використанні завідомо підробленого документа (ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України). Визнав останнього винним в інкримінованих правопорушеннях та призначив узгоджене підписантами покарання – 5950 гривень штрафу.

Як встановив суд, 27-річний обвинувачений дев’ять років тому закінчив «Лісоводський професійний аграрний ліцей» за спеціальністю «тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва категорії А1, А2; слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування; водій автотранспортних засобів, категорії С», однак під час навчання посвідчення водія у встановленому законом порядку не отримав.

Натомість у 2021 році звернувся до директора ліцею й підбурив того підробити йому посвідчення водія категорії «В». Підроблений документ він пред’явив поліцейським, котрі зупинили його автомобіль 18 листопада 2022 року у Шепетівці.

Під час досудового розслідування підозрюваний за участі захисника та прокурор уклали угоду про визнання винуватості. За її умовами, чоловік повністю визнав свою винуватість у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 27 ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України. Сторони узгодили, що йому слід призначити остаточне покарання у виді штрафу в розмірі 350 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 5950 грн.

У судовому засіданні підписанти просили суд затвердити угоду про визнання винуватості.

«Суд дійшов висновку, що угода про визнання винуватості від 25 вересня 2023 року, укладена між прокурором Шепетівської окружної прокуратури та підозрюваним у цьому провадженні з участю захисника відповідає вимогам закону, інтересам суспільства, в зв’язку з чим може бути затверджена судом», – ідеться у вироку.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

За матеріалами Хмельницького апеляційного суду

0
репостів
0
репостів