Шахраї продовжують виманювати гроші у довірливих жителів Шепетівщини

Автор 27 вересня 2023, 12:54

Псевдобанкіри та псевдопокупці виманили у довірливих жителів Шепетівщини майже 80 тисяч гривень. Правоохоронці задокументували три факти шахрайства.

Так, жителька райцентру втратила більше 48 тисяч гривень, після того як повідомила дані своєї картки невідомому.

До жінки зателефонували та представились службою безпеки банку. Під час розмови потерпілу переконали у необхідності оновити дані її рахунку задля кращої безпеки.

Після того, як вона повідомила свої персональні дані, з картки зникли усі кошти.

Ще одна потерпіла - жителька Полонного, втратила більше 20 тисяч гривень. Дівчина продавала речі в інтернеті, до неї зателефонував невідомий та повідомив, що хоче придбати товар.

Втім для цього він попросив конфіденційну банківську інформацію.  Потерпіла повідомила дані, після чого втратила усі свої кошти.

У місті Славута місцева жителька знайшла оголошення про продаж мобільного телефону. Щоб його придбати, перейшла за посиланням, де вказала свої дані. Після цього майже 10 тисяч гривень зникли з її рахунку.

Правоохоронці за усіма переліченими фактами розпочали кримінальні провадження та наразі працюють над пошуком зловмисників.

Тож вкотре закликаємо: аби захистити свої кошти від шахраїв пам'ятайте головне правило - не довіряти незнайомцям.

Під час розмови з банком ніколи не повідомляйте своїх даних. Якщо купуєте в інтернеті, оминайте невідомі посилання та не вірте "щедрим" покупцям чи продавцям. Для онлайн-шопінгу

використовуйте спеціальну банківську картку.

Бережіть своє майно.

Шепетівське районне управління поліції

0
репостів
0
репостів