Шепетівчанка продавала товар на OLX, натомість втратила кошти з картки

Автор 14 вересня 2023, 12:52

Поліція попереджає: будьте обережними під час продажу товарів в інтернеті. Шахраї все частіше використовують продавців в мережі аби отримати доступ до їхніх банківських рахунків.

Замисел зловмисників полягає у тому, щоб людина, яка продає товар, перейшла за посиланням, який шахрай надсилає у месенджері.

Таким чином через подібні посилання шахраї перенаправляють на фішингові сайти, за допомогою яких збирають персональні дані (П.І.Б., номер банківської картки, пінкод до неї тощо), а потім заволодівають заощадженнями потерпілих.

Подібні шахрайські повідомлення часто розсилають через месенджери (Viber, WhatsApp, Telegram), нібито від покупця.

У таку шахрайську пастку потрапила 18-річна жителька Шепетівки, яка продавала товар на популярному сайті оголошень.

Дівчина у месенджері отримала повідомлення від псевдопокупця, що містило посилання.

Перейшовши за ним, потерпіла вказала дані своєї картки, після чого з її банківського рахунку зникло майже півтори тисячі гривень.

За даним фактом слідчі Шепетівського РУП розпочали кримінальне провадження за ч.4 ст.190 ( Шахрайство) Кримінального кодексу України. Слідство триває.

Тож дбайте про безпеку персональних даних. Спілкуйтесь з клієнтами тільки в офіційних додатках, де працює служба безпеки.

І в жодному разі не переходьте в месенджер.

Заведіть віртуальну банківську картку для фінансових розрахунків. Тоді якщо натрапите на шахраїв, то втрати будуть мінімальними.

Шепетівське районне управління поліції

0
репостів
0
репостів