Суд ухвалив вирок жителю Полонного, що купив водійські права через інтернет

Автор 25 липня 2023, 14:17

Полонський районний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим. Визнав останнього винним у підробленні посвідчення водія, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, та у використанні завідомо підробленого документа (частини 3 й 4 статті 358 Кримінального кодексу України) й призначив остаточне покарання – три роки обмеження волі зі звільненням від його відбування на два роки.

Як встановив суд, у березні 24-річний житель м. Полонне через інтернет домовився з невстановленою досудовим розслідуванням особою про виготовлення підробленого посвідчення водія. Переслав анкетні дані та фото. Натомість отримав поштою підроблений документ на право керування транспортними засобами категорії «В», «С1»,«С» та «СЕ». Фальшиве водійське посвідчення обійшлося полончанину в 12 450 гривень.

4 травня 2023 року його автомобіль ВАЗ 2101 зупинили 4 травня 2023 року його автомобіль ВАЗ 2101 зупинили поліцейські. На їхню вимогу він надав для перевірки посвідчення водія. Як з’ясувалося, воно не відповідало бланкам встановленого зразка, які знаходяться в офіційному обігу на території України, тобто підроблене.

Під час досудового розслідування прокурор та обвинувачений (за участю захисника) уклали угоду про визнання винуватості, узгодивши вид та міру покарання, й просили суд її затвердити.

Суд переконався, що угода відповідає вимогам закону й дійшов висновку про її затвердження: «У судовому засіданні не встановлено умов, передбачених ч. 7 ст. 474 КПК України, за наявності яких угода не підлягає затвердженню».

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

Хмельницький апеляційний суд

0
репостів
0
репостів