На Шепетівщині позбавили волі донеччанина за крадіжку в умовах воєнного стану

Автор 25 липня 2023, 14:11

За результатами розгляду Славутським міськрайонним судом обвинувального акту щодо 30 річного донеччанина, раніше судимого за вчинення тяжких злочинів, визнано винним у таємному викраденні чужого майна, вчиненому повторно в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України).

Як встановлено, правопорушник, якого у лютому 2022 року звільнено умовно-достроково з місць позбавлення волі, знову вчинив кримінальне правопорушення в одному із сіл Шепетівського району.

Прокурором у суді доведено, що у червні 2023 року злочинець, зловживаючи гостинністю місцевого жителя, скористався моментом, коли за його діями ніхто не спостерігав, та викрав мобільний телефон господаря.

Під вагою беззаперечних доказів, досліджених у суді, обвинувачений, усвідомлюючи невідворотність покарання за вчинений злочин, виявив бажання укласти із прокурором угоду про визнання винуватості.

Вироком суду затверджено угоду про визнання винуватості та призначено злочинцю покарання у виді 5 років 2 місяців позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, ст. 17 Кримінального процесуального кодексу України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Шепетівська окружна прокуратура

0
репостів
0
репостів