На Шепетівщині на 4 земельних ділянках незаконно викопали водойми

Автор 17 липня 2023, 15:34

За процесуального керівництва Шепетівської окружної прокуратури до суду скеровано 4 обвинувальних акти у кримінальних провадженнях за фактами безгосподарського використання земельних ділянок на території району.

У поточному році окружною прокуратурою, за результатами проведеного моніторингу відкритих даних земельного кадастру, на території Шепетівського району виявлено факти нецільового використання особами земельних ділянок, призначених для ведення особистого селянського господарства, яке полягало у протиправному облаштуванні в межах приватизованих ділянок штучних водойм.

Як наслідок, окружною прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 254 Кримінального кодексу України.

"Під час досудового розслідування у кримінальних провадженнях задокументовано факти безгосподарського використання 4 особами земельних ділянок, розташованих в межах колишніх Шепетівського, Ізяславського, Білогірського та Полонського районів, загальна площа яких сягає 9,56 га."

Також встановлено, що внаслідок нецільового використання земельних ділянок а та псування земель, що відбулося під час провадження діяльності, пов’язаної з порушенням родючого шару ґрунту, довкіллю заподіяно шкоди на загальну суму 174,5 тис грн.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, ст. 17 Кримінального процесуального кодексу України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Шепетівська окружна прокуратура

0
репостів
0
репостів