За добу мешканців Шепетівщини ошукали на 25 тисяч гривень

Автор 11 липня 2023, 12:31

Шахраї продовжують виманювати кошти у довірливих громадян. Минулої доби правоохоронці зафіксували три випадки шахрайства, де потерпілі сумарно втратили близько 25 тисяч гривень.

Спрацювали класичні афери з продажем товарів через інтернет, фіктивні пропозиції допомоги та обіцянки швидкого заробітку на цінних паперах.

Так, 32-річний житель міста енергетиків натрапив на оголошення в інтернеті щодо інвестиції в трейдингові папери. Чоловік переказав майже 10 тисяч гривень на невідомі рахунки. В подальшому з'ясувалось, що обіцянки швидкого заробітку - це чергова шахрайська схема для довірливих громадян.

33-річна славутчанка втратила майже 8 тисяч гривень, намагаючись придбати меблі в інтернеті. Жінка переказала кошти в якості передоплати, а замовлення так і не отримала.

Ще одна жителька міста Славути перейшла за посиланням в соціальній мережі щодо допомоги від країн ЄС. Потерпіла вказала на сайті персональні дані банківської картки, після чого з її рахунку зникло шість з половиною тисяч гривень.

Аби не стати жертвою шахраїв, не довіряйте стороннім особам, не здійснюйте передоплату товарів у невідомих продавців. Памятайте, що фінансова допомога громадянам надається тільки через офіційні відомчі установи. Завжди будьте пильними та обережними під час інвестицій.

Бережіть свої кошти.

Шепетівське районне управління поліції

0
репостів
0
репостів