На Шепетівщині неповнолітній обікрав сейф приймальниці брухту

Автор 03 липня 2023, 14:18

Полонський районний суд визнав 14-річного жителя Шепетівського району винним у крадіжці, поєднаній з проникненням у приміщення, вчиненій повторно, в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України) та призначив йому покарання – 5 років позбавлення волі зі звільненням від реального відбування на 2 роки іспитового строку.

13 квітня цього року підліток прийшов до складу у м. Полонному здати брухт. Там помітив сейф, де власниця зберігала гроші. Через пів години, коли жінки на місці не було, повернувся до приміщення, віджав металеві ворота та проник всередину. Відшукавши ключ, відімкнув металевий сейф та викрав звідти 48 420 гривень.

13 травня хлопець вчинив чергову крадіжку – в смт Понінка Шепетівського району з жіночої сумки, що лежала у кошику велосипеда, припаркованого біля паркану будинку, забрав гаманець з 630 грн.

Під час судового розгляду справи неповнолітній визнав свою вину. Його щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, добровільне повернення потерпілим викрадених грошей, вчинення кримінальних правопорушень у неповнолітньому віці суд визнав обставинами, що пом’якшують покарання. Таких, що обтяжують, – не встановив.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

Хмельницький апеляційний суд

0
репостів
0
репостів