Шахраї виманили у жителів Шепетівщині майже 175 тисяч гривень

Автор 12 травня 2023, 16:03

Минулої доби слідчі та дізнавачі Шепетівського райуправління поліції розпочали чотири кримінальних провадження по фактам шахрайств. Громадяни стали жертвами доволі поширених шахрайських схем.

Попри щоденну профілактичну роботу поліції, шахраї чи не щодня продовжують виманювати у громадян їхні заощадження.

Так, до жительки міста Нетішина зателефонувала невідома особа, яка представилась працівником служби безпеки банку. Під приводом підвищення ступеня захисту рахунку, шахрай виманив у потерпілої особисті дані, після чого заволодів її коштами в сумі 34 тисячі гривень.

В аналогічну пастку аферистів потрапив житель м. Шепетівка. Схожим чином чоловік втратив майже 10 тисяч гривень.

На Ізяславщині місцевий житель намагався придбати автомобіль з-за кордону, однак натрапив на шахраїв, які ошукали його на 125 тисяч гривень.

У м. Полонне місцевий житель мав намір придбати дитячий батут через оголошення, яке знайшов в мережі інтернет, втім продавець виявився шахраєм. В результаті потерпілий втратив більше п'яти тисяч гривень.

Правоохоронці вкотре нагадують громадянам, що працівники банків ніколи не проводять маніпуляцій з вашими рахунками дистанційно. А з добросовісними продавцями завжди можна домовитися про післяплату за товар. Будьте обачні та пильні, бережіть свої кошти!

Шепетівське районне управління поліції

0
репостів
0
репостів