Повідомлено про підозру правоохоронцю, який обіцяв «вирішити питання» щодо п’яного водіння

Автор 31 березня 2023, 14:38

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому начальнику відділу реагування патрульної поліції одного з районних управлінь поліції ГУНП в області за фактом прийняття пропозиції, обіцянки та одержання неправомірної вигоди для третьої особи, за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Встановлено, що у січні минулого року поліцейський пообіцяв через третю особу «допомогти» громадянину уникнути покарання за водіння у нетверезому стані. Такі «послуги» співробітник поліції оцінив у 8 тис грн.

Йому загрожує покарання у виді штрафу від двох тисяч до п’яти тисяч п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Також перевіряється причетність підозрюваного до вчинення аналогічних злочинів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими управління СБУ за оперативного супроводу працівників територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

0
репостів
0
репостів