8 років отримувала соціальну допомогу, а в той час купувала нерухомість та відкривала депозити

Автор 04 квітня 2024, 17:17

На Хмельниччині жінку підозрюють у незаконно отриманих 700 тисяч гривень соціальної допомоги. За процесуального керівництва Кам’янець-Подільської окружної прокуратури місцевій мешканці повідомлено про підозру за фактами шахрайства, вчиненого повторно, та легалізації грошових коштів, одержаних злочинним шляхом (ч.ч. 1, 2 ст. 190, ч. 1 ст. 209 КК України).

Жінка 8 років поспіль щопівроку подавала до органів соцзахисту заяви про виплату її сім’ї допомоги як малозабезпеченій. Однак щоразу вона приховувала інформацію про належні їй та її близьким автівки і нерухомість, адже добре розуміла, що у такому разі грошову допомогу не отримає.

За цей час загалом сім’я отримала майже 700 тис грн соціальної допомоги, більшу частину яких жінка перерахувала на свій депозитний рахунок.

За даними слідства, за період таких нарахувань жінка інвестувала у нерухомість в новобудові, а її чоловік-підприємець придбав коштовний автомобіль.

Проте від органів соцзахисту дороговартісні покупки сім’я приховала, продовжуючи отримувати від держави щомісячні виплати.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Кам’янець-Подільського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в області.

Довідково: відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» така допомога виплачується сім’ї, середньомісячний сукупний дохід якої нижчий від прожиткового мінімуму.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 190 КК України передбачає покарання у виді штрафу до 68 тис. грн або виправних робіт на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 5 років, або позбавленням волі на строк до 3 років, а ч. 1 ст. 209 КК України –позбавлення волі на строк до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 2 років та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Хмельницька обласна прокуратура

0
репостів
0
репостів