У Шепетівці засудили вбивцю та серійного злодія разом зі спільниками, один з яких - неповнолітній

Автор 21 березня 2023, 14:31

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області визнав 33-річного жителя м. Шепетівки винним у заподіянні умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 121 КК України), у крадіжці, вчиненій за попередньою змовою групою осіб, поєднаній з проникненням у приміщення (ч. 3 ст. 185 КК України), у крадіжці, вчиненій повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднаній з проникненням у житло та інше приміщення, в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185 КК України), та засудив його до 8 років ув’язнення.

Покарання отримали й два його спільники: 25-річному мешканцеві Шепетівки за крадіжку, вчинену повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднану з проникненням у приміщення (ч. 3 ст. 185 КК України), суд призначив 3 роки позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання на 2 роки іспитового строку.

17-річного обвинуваченого у крадіжці, вчиненій за попередньою змовою групою осіб, поєднаній з проникненням у житло, в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185 КК України), засудили до 2 років позбавлення волі (ст. 69 КК України) зі звільненням від відбування покарання на один іспитовий рік.

За вироком увечері 26 листопада 2021 року найстарший з обвинувачених випивав зі знайомими й під час суперечки вдарив одного з них кулаком в ділянку ока. Від отриманої закритої внутрішньочерепної травми потерпілий до ранку помер. 

Через кілька місяців, у ніч на 24 лютого 2022 року, у Шепетівці він разом з 25-річним товаришем обікрали літню кухню місцевого мешканця. Винесли звідти електроінструменти на суму 3293 грн.

З неповнолітнім 33-річний обвинувачений домовився про крадіжку з помешкання шепетівчанки на вул. Лісовій 11 березня 2022 року. Близько десятої вечора за допомогою лома вони зламали замок, відчинили вхідні двері та винесли з будинку телевізор вартістю 10193 грн. Уночі старший повернувся на місце злочину, але вже до літньої кухні, звідки вкрав електродриль. Увечері того ж дня він заліз ще й до господарської будівлі на вул. Партизанській та виніс звідти сталевий радіатор вартістю 1308 грн.

Під час судового розгляду справи обвинувачені визнали свою вину в інкримінованих злочинах. Щире каяття та активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення суд врахував як обставини, що пом’якшують покарання усім трьом обвинуваченим.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

За повідомленням пресслужби суду

0
репостів
0
репостів