Шепетівчанин дезертирував із частини, бо "був у депресії через сварку з дівчиною"

Автор 16 березня 2023, 17:57

Хмельницький апеляційний суд сьогодні задовольнив апеляційну скаргу прокурора: скасував вирок Шепетівського міськрайонного суду в частині призначеного покарання обвинуваченому у дезертирстві, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 408 КК України). Натомість ухвалив новий – призначив йому 5 років позбавлення волі.

За вироком, 18 травня 2022 року жителя Шепетівки призвали на військову службу за мобілізацією до Збройних сил України. Того ж дня його, старшого солдата розвідника-радіотелефоніста, зарахували до списків особового складу військової частини.

Через два місяці старший солдат самовільно залишив розташування військової частини з метою ухилитися від військової служби в умовах воєнного стану й припинив виконувати обов’язки військовослужбовця.

У суді молодий чоловік пояснив, що не повернувся на службу, бо був у депресії через сварку з дівчиною. Сказав, що до нього приїжджали з військової частини, просили повернутися, попереджали про кримінальну відповідальність за дезертирство, але він цього не зробив. Свою вину визнав й розкаявся у вчиненому.

Шепетівський міськрайонний суд визнав його винним у дезертирстві, вчиненому в умовах воєнного стану, та призначив покарання у виді 5 років позбавлення волі зі звільненням від його відбування на 1 рік іспитового строку.

Вирок місцевого суду оскаржив прокурор. Просив його скасувати й призначити обвинуваченому покарання з реальним відбуванням у місцях позбавлення волі.

Хмельницький апеляційний суд

Останнє редагування 17 березня 2023, 21:10
0
репостів
0
репостів