Приніс наркотики засудженому: суд ухвалив вирок експрацівникові виправної колонії

Автор 23 лютого 2023, 16:24

Шепетівський міськрайонний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим: визнав останнього винним у незаконному придбанні і зберіганні з метою збуту особливо небезпечного наркотичного засобу (ч. 2 ст. 307 КК України) та призначив йому узгоджене покарання – 5 років позбавлення волі без конфіскації майна зі звільненням від його відбування на 1 іспитовий рік.

На початку листопада минулого року обвинувачений, на той час – молодший інспектор відділу виправної колонії, погодився на пропозицію засудженого принести йому канабіс. Домовилися, що співробітник установи забере наркотики у знайомого засудженого

Зустріч відбулася 20 листопада неподалік виправного закладу. Поліетиленовий пакет з канабісом масою 94 г, який йому передали, інспектор поклав до наплічника й пішов на роботу. Однак там при особистому огляді ці наркотики знайшли працівники оперативного відділу колонії.

Під час досудового розслідування прокурор та обвинувачений уклали угоду про визнання винуватості. За її умовами, ексспівробітник колонії повністю визнав свою вину в інкримінованому злочині. Сторони узгодили вид і міру покарання: 5 років ув’язнення без конфіскації майна (із застосуванням ст. 69 КК України – призначення більш м’якого покарання, ніж передбачено законом) зі звільненням від його відбування на іспитовий строк (ст. 75 КК України).

У суді прокурор, обвинувачений та його захисник підтримали угоду й просили суддю її затвердити.

«…суд дійшов висновку, що угода про визнання винуватості відповідає вимогам закону, не порушує прав, свобод та інтересів сторін та інших осіб, в зв’язку з чим може бути затверджена судом», – зазначив суд.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

Пресслужба Хмельницького апеляційного суду

0
репостів
0
репостів