Псевдобанкіри та інтернет-шахраї за 2 доби виманили у жителів Шепетівщини більше 65 тисяч гривень

Автор 21 січня 2023, 12:02

За минулі дві доби до територіальних підрозділів Шепетівського РУП надійшло 4 заяви від громадян, які стали жертвами шахраїв, потрапивши у доволі поширені шахрайські схеми. Тож правоохоронці вкотре просять громадян бути обачними під час операцій з банківськими рахунками і берегти власні заощадження.

Так, до 50-річної мешканки м.Ізяслав зателефонувала невстановлена особа і, представившись працівником банку, під приводом підвищення ступеня захисту картки, ввела потерпілу в оману та заволоділа її коштами в сумі 20 800 гривень.

А вчора, 20 січня жертвою аналогічної схеми стала 40-річна славутчанка. До неї теж зателефонували нібито представники банку, під приводом захисту картки випитали реквізити і зняли з рахунку 29 тисяч 500 гривень.

Тож правоохоронці вкотре нагадують громадянам, що працівники банків ніколи не проводять маніпуляцій з вашими рахунками дистанційно. Для цього потрібна ваша присутність і письмове підтвердження та згода.

Крім того, ще двоє мешканців району потрапили на вудку шахраїв під час купівлі товарів через мережу інтернет.

37-річна шепетівчанка намагаючись придбати в мережі автозапчастини, перерахувала 5800 гривень, але товар так і не отримала. А 65-річна жителька Полонного перерахувала за дрова 9 тисяч гривень, яких також не отримала.

За усіма вищевказаними фактами шахрайств працівники поліції відкрили кримінальні провадження і наразі встановлюють всі обставини.

Шепетівське районне управління поліції

0
репостів
0
репостів