У Шепетівці шахраї виманили у пенсіонерки гроші за схемою "Ваш родич у біді"

Автор 05 січня 2023, 11:20

У місті Шепетівка шахраї виманили у місцевої жительки 20 тисяч гривень. Спрацювала схема "Ваш родич у біді". Правоохоронці вкотре закликають громадян бути більш пильними та обережними під час телефонних розмов з незнайомцями.

До 70-річної шепетівчанки зателефонував невідомий. Чоловік представився правоохоронцем, та під приводом непритягнення її сина до кримінальної відповідальності виманив у потерпілої 20 тисяч гривень. Пенсіонерка переказала кошти на невідомий банківський рахунок через термінал самообслуговування.

Лише після цього жінка вирішила про всяк випадок зателефонувати сину. Той одразу взяв слухавку. Коли ж потерпіла зрозуміла, що стала жертвою шахрайства - звернулася до поліції.

За даним фактом дізнавачі Шепетівського РУП відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Пам'ятайте, шахраї не полишають спроб заволодіти коштами громадян, вигадуючи нові схеми афер.

Як бачимо, трапляються випадки, коли спрацьовують й "класичні" схеми.

Ми підготували декілька корисних порад як діяти, щоб не стати жертвою саме такого виду шахрайства:

  • не панікуйте та не поспішайте виконувати умови аферистів;
  • не називайте невідомим своїх близьких на ім'я. Для перевірки слід попросити того, хто представився поліцейським назвати прізвище, ім'я та дату народження затриманого або постраждалого родича;
  • також варто спокійно уточнити у якому саме відділі поліції знаходиться родич, так вам зручно бути перевірити цю інформацію;
  • намагайтеся якнайшвидше передзвонити тому, хто нібито потребує негайної допомоги або людям, які можуть у даний момент бути поруч та підтвердити або спростувати тривожну інформацію.

Бережіть себе, своїх близьких та пам'ятайте про шахраїв, які "полюють" на ваші заощадження. Не дайте себе ошукати!

Шепетівське районне управління поліції

0
репостів
0
репостів