Робила покупки через соцмережу: полончанка втратила 7,5 тис грн

Автор 29 вересня 2022, 11:08

Жителі Шепетівського району продовжують потрапляти на гачок аферистів - поліцейські закликають громадян бути обачними. Днями до поліції звернулась полончанка, яку ошукали на майже сім з половиною тисяч гривень.

"Дівчина замовила обладнання для роботи через соціальну мережу. Псевдопродавці увійшли у довіру, розповіли, що робота займе декілька місяців, а розрахуватися за товар треба наперед.
Потерпіла перерахувала кошти та перебувала в очікуванні замовлення. Втім, так його і не дочекалась." - розповідають правоохоронці.

На жаль, такі випадки шахрайств правоохоронці фіксують мало не щодня.

"Вкотре закликаємо, за жодних обставин не переказуйте кошти наперед. Усі послуги та товари оплачуйте після отримання." - закликають поліцейські.

Правоохоронці нагадують краянам декілька загальних правил, дотримання яких допоможе вберегтися від шахрайства:

  1. Не довіряти особам і сервісам, які пропонують швидкі гроші та легкий заробіток. За жодних обставин не переходьте за надісланими вам невідомими посиланнями.
  2. Купувати товар у надійних продавців та здебільшого сплачувати за товар після його отримання, тоді ви зможете оглянути товар та пересвідчитись у його наявності та якості.
  3. Ніколи нікому не повідомляти свої персональні дані; не довіряйте незнайомцям.

"У випадку, якщо вас ошукали, негайно заблокуйте свої банківські картки та зверніться у службу безпеки вашого банку. Бережіть свої заощадження."

За матеріалами Шепетівського РУП

0
репостів
0
репостів