Дві подруги у селі Городище викрали прапор України

Автор 07 вересня 2022, 18:37

4 серпня 2022 року дві подруги самовільно зняли з елетроопори прапор України у селі Городище Судилківської територіальної громади. Одна з них, як виявилось, була неповнолітньою, тож покарання за вчинок дівчини поніс батько.

У постанові Шепетівського міськрайонного суду зазначено, що дівчина з подругою, повертаючись додому, о 22-й годині на вулиці П’яскорського у селі Городище, скоїла крадіжку одного прапора України, який забрала з собою додому. До поліції надійшло усне звернення старости села, який здійснюючи обхід 15 серпня, виявив відсутність державного прапору на одній з електричних опор.

Враховуючи вік дівчини, у суді за скоєне відповідав батько, якому інкримінували порушення ч. 3 ст. 184 КУпАП (невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей). Сам чоловік будівельник і має на вихованні 3-х неповнолітніх дітей. Свою вину він повністю визнав та не заперечував вчинення неповнолітньою дочкою крадіжки прапора України, у вчиненому щиро розкаявся.

"Визначаючи вид адміністративного стягнення, враховую характер вчиненого правопорушення, особу правопорушника, ступінь його вини, майновий стан, обставину, що пом`якшує його відповідальність, якою є щире розкаяння винного, відсутність обставин, що обтяжують його відповідальність.

Враховуючи вищевикладене, вважаю за необхідне накласти адміністративне стягнення у виді штрафу в межах санкції ч. 1 ст. 184 КУпАП." - зазначено у постанові суду.

Тож, чоловікові призначили штраф у розмірі п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п`ятдесят) гривень та 496 (чотириста дев’яносто шість) гривень 20 копійок судового збору.

За матеріалами Шепетівського міськрайонного суду

Останнє редагування 07 вересня 2022, 20:28
0
репостів
0
репостів