Розділ Бізнес

Шепетівські єгері допомагають тваринам пережити сувору зиму

Автор 13 лютого 2021, 14:37

Товстий сніговий покрив є перешкодою для добування кормів тваринами та ускладнює їх пересування. Так, сніговий покрив вище 20 см є критичним для зайця, 30-40 см – для козулі, 40-50 см – для кабана, 60-70 см – для лося.

Цього річна зима, довго не проявлялася у всій своїй красі. Проте останні декілька днів, які виявились сніжними та морозними потішили малечу і дорослих, які вдосталь накатались засніженими пагорбами. А який чарівний засніжений ліс…. Але найважче в такому гарному лісі вижити лісовим мешканцям.

Особливо важко звірям після утворення на поверхні снігової кірки. Козулі не можуть дістатися до землі, щоб створити собі лежанку, тому відпочивають на снігу, простуджуються, хворіють, а дикі свині об снігову кірку обдирають ноги до кісток їм важко розрити сніг щоб дістати з під нього собі поживу.

І їм на виручку завжди приходять працівники державного підприємства «Шепетівське лісове господарство». Єгерями лісгоспу побудовано 6 підгодівельних комплексів де звірі можуть поїсти сіна, листяних пучків, зерна, солі, а також відпочити, перечекати хуртовину. В мисливських угіддях лісгоспу функціонують 75 годівниця, 85 солонців.

Для забезпечення потреби в кормах, протягом літа, єгерською службою лісгоспу було заготовлено 5 тонн зерновідходів, 250 кг коренеплодів, 3 т сіна, 1 т кукурудзи, 5 тисяч листяних пучків і 1 т солі які будуть викладені протягом зими.

ДП "Шепетівський Лісгосп"

Останнє редагування 13 лютого 2021, 15:03
0
репостів
0
репостів