Розділ Бізнес

На Шепетівщині відремонтували міст зведений ще у 1970 році

Автор 21 вересня 2023, 13:22

За місяць часу бригада підрядника завершила ремонтно-відновлювальні роботи на мосту через струмок у селі Кутки Берездівської сільської громади Шепетівського району. Про це повідомила Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області.

Що зроблено?

Відновлено бетонні конструкції 6,7-метрової мостової переправи, а саме:

  • здійснено укріплення опор і фундаменту відкрилків штучної споруди залізобетоном;
  • укріплення вхідного та вихідного русла водойми бетоном;
  • оштукатурювання відкрилків і частини берегових опор;
  • нанесення захисту на неомонолічені конструкції;

Крім того, виконано демонтаж пошкодженого бетонного та монтаж металевого колесовідбійника проїзної частини мосту; перевлаштовано бетонні конструкції тротуарного блоку.

Дорожнє покриття на вказаній ділянці було відремонтоване в рамках поточного середнього ремонту у 2020-2021 роках та перебуває у належному експлуатаційному стані.

Нагадаємо, дана штучна споруда була зведена ще у 1970 році. В результаті тривалої експлуатації, значна кількість аналогічних переправ на автошляхах державного значення країни перебувають в обмежено придатному та непридатному експлуатаційному стані.

Водночас, на період воєнного стану, на Хмельниччині призупинено реалізацію проектів з капітального відновлення дорожньої інфраструктури. При цьому, вкрай важливим є безперебійне функціонування основних логістичних маршрутів, якими відбувається постачання товарів гуманітарного призначення та маршрутів, які працюють для забезпечення потреб війська.

Тому, усі дорожньо-відновлювальні роботи проводяться в межах експлуатаційного утримання задля безпеки дорожнього руху в межах наявного фінансування.

0
репостів
0
репостів