Розділ Бізнес

Спиртзавод на Шепетівщині виявив бажання придбати лише один покупець

Автор 25 квітня 2023, 10:14

Регіональне відділення Фонду державного майна України по Вінницькій та Хмельницькій областях з другою спроби знайшло покупця на Ганнопільський спиртзавод, що розташований у Шепетівському районі. Про це ми дізнались із результатів аукціону на сайті Prozorro.Продажі.

Торги відбулись у понеділок, 24 квітня. На них зареєструвався лише один учасник — ТОВ "Комбінат будівельних матеріалів". Стартова ціна заводу становила 1,9 мільйонів гривень, але фірма запропонувала вищу ціну – 2,5 мільйони гривень.

"Державне підприємство "Ганнопільський спиртзавод" складається із 48 об'єктів нерухомого майна, розташованих на земельній ділянці загальною площею 16 га. Основні з них — це головний корпус площею 1,3 тис. кв. м, цех розливу горілчаних виробів і очисного відділення площею 1,4 тис. кв. м, конюшня площею 529 кв. м, солодовня площею 1,1 тис. кв. м, склад зерна площею 1,2 тис. кв. м та інші", — йдеться в описі лоту на Prozorro.Продажі.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТОВ "Комбінат будівельних матеріалів" було зареєстроване у Києві дев'ять місяців тому — влітку 2022 року. Основним видом діяльності фірми є виготовлення виробів із бетону для будівництва. Статутний фонд товариства – півмільйона гривень. Його керівником та засновником є киянин Руслан Харченко.

За інформацією з документів аукціону на Prozorro.Продажі, державне підприємство Ганнопільський спиртзавод не працює з 2011 року і зараз перебуває в занедбаному стані. На початок 2023-го підприємство мало понад 15 мільйонів гривень кредиторської заборгованості, з них понад 500 тисяч гривень боргу із заробітної плати працівникам. Згідно з умовами аукціону, новий власник повинен виплатити працівникам зарплату, а також не звільняти їх впродовж півроку.

0
репостів
0
репостів