Розділ Бізнес

Двоповерховий поїзд Skoda зупинятиметься у Полоному та Славуті

Автор 04 вересня 2022, 16:29

З 10 вересня двоповерховий поїзд Skoda, який нині сполучає Київ та Луцьк, почне зупинятись ще у 5 містах. Від часу, як поїзд запустили, він зупиняється по станціях: Шепетівка, Рівне, Ківерці.

Автор каналу "Залізні магістралі" Олег Васильєв, повідомив що за 5 днів жителі Фастова, Бердичева, Славути, Полонного, Здолбунова зможуть теж подорожувати експресом №755/756 Київ-Луцьк-Київ. Поїзд ходитиме щодня крім середи. 

Зауважу, що до введення нового графіку поїзда 755/756 зі станцій Бердичів, Славута, Полонне можна виїхати до Києва лише у період з 6 до 8 години ранку і немає жодного поїзда після обіднього часу. А по станції Здолбунів є лише два нічних поїзда київського напрямку. Один з них поїзд 45 Ужгород-Харків прибуттям до Києва о 3-й ночі. З Києва до Здолбунова пасажирам доступні два поїзда: №45 та №97 прибуттям о 4 ранку та електричка №885, що їде 8 годин.

29 серпня Олег Васильєв підбив підсумки перших 12 рейсів поїзда Луцьк-Київ-Луцьк. Як очікувалося найбільшим попитом у пасажирів користується вечірній рейс із Луцька на Київ. Середній показник заповнення поїзда 250 пасажирів. Наприклад, 29 серпня було продано 291 квиток – непоганий результат.

З Києва на Луцьк квитки продаються не так активно. На 30 серпня (ранковий рейс) викуплено 150 місць.

Нагадаю, що згаданий маршрут обслуговує поїзд Skoda EJ675 розрахований на 623 пасажирів. Як бачимо заповнюваність ледве сягає 50% для рейсів з Луцька до Києва, але "ще не вечір".

Довідково

Два поїзди Skoda EJ675 було придбано перед чемпіонатом з футболу Євро-2012. Відтоді їх повноцінний капітальний ремонт не проводився. Зазначені електропоїзди є двосистемними (курсують електрифікованими дільницями на постійному та змінному струмі), кожен складається з 6 двоповерхових вагонів і має 636 місць, з них 46 — першого класу, 590 — другого. Електропоїзд розрахований на експлуатацію зі швидкістю до 160 км/год.

Поїзд обладнаний розетками з USB-роз’ємами для кожного пасажира, сповивальними столиками в головних вагонах, пандусами та місцями для перевезення людей з інвалідністю, тримачами для велосипедів, системами відеоспостереження, кондиціювання, вентиляції, пожежної сигналізації та пожежогасіння, вакуумними туалетами. Також у поїзді є кафе, онлайн-бібліотека та QR-коди для зворотного зв'язку щодо якості перевезень.

Останнє редагування 04 вересня 2022, 16:47
0
репостів
0
репостів