Розмір шрифту: +
2 minutes reading time (363 words)

І знову про наші дороги

  

Коли у Шепетівці  сходить останній сніг, з’ясовується, що багато вулиць міста (й зовсім не другорядних, із напруженим рухом громадського транспорту) нагадують, скоріше, трасу для гонок на виживання, ніж дорогу з асфальтовим покриттям. То вилазить боком дуже популярний у Шептівці і не тільки, ямковий ремонт проїжджої частини.

А, власне, куди від нього, саме від такого ремонту, сьогодні подітися? Адже на щось істотніше і капітальніше завжди немає коштів. І це, загалом, правда. Хоча, здавалося б, у бюджеті міста чималі гроші закладені, але їх чомусь катастрофічно бракує на найнеобхідніше, в тому числі й дороги. За 2011 рік   на   капітальний  ремонт   доріг із державного бюджету витрачено 2594,6 тис.грн., із місцевого бюджету – 732,4 тис.грн. Не менше було витрачено на ямковий  ремонт доріг і в 2012 р., але про  якість і ефективність цих вкладень  говорять самі  дороги.

Бюджет Шепетівки  справді соціальний, вже хоча б тому, що 85 відсотків міських грошей виділяють на освіту, охорону здоров’я та культуру, тобто в основному на забезпечення зарплат у цих галузях. Однак це не доблесть, а біда нашого місцевого самоврядування, податкова база якого звужена поза всякими межами, а так званих делегованих повноважень існує стільки, що ними хоч греблю гати.

І тут керівники  області, та й міста Шепетівки  стали справжніми заручниками ситуації. Адже якось протестувати, щось публічно вимагати в Києві не дозволяє партійна дисципліна.  А працювати нормально не дає тотальна відсутність грошей.  Бо, на відміну від інших міст України і навіть області, у Шепетівці  є великою таємницею всім відоме фактичне блокування Держказначейством рахунків органів місцевого самоврядування  та й основні планові показники міського бюджету.

Азаров каже, що проїхав всю Україну, але ніколи не бачив добрих доріг. Про це прем’єр-міністр Микола Азаров сказав в інтерв’ю найбільшим телеканалам.

«Подивіться, зараз – середина березня, ще сніг йде у нас в країні. А він почався в кінці листопада. Три з половиною місяці снігового періоду. Ясно, що всі ці проблеми наклалися на багаторічні проблеми, які є в нашій країні», – зазначив Азаров.

Він запевнив, що Кабінет Міністрів має намір виділити більше коштів на будівництво і ремонт доріг.

Хотілося б повірити прем’єр-міністру України, що в Кабінеті Міністрів у 2013р. знайдуть можливість провести не тільки ямковий ремонт доріг державного значення, але і істотно покращити  міські дороги  та дороги місцевого сполучення.

 

Секрети сну
Від весняної депресії та втоми вбереже збалансован...
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
Середа, 01 травня 2024

0
репостів
0
репостів