Розмір шрифту: +
2 minutes reading time (489 words)

Від весняної депресії та втоми вбереже збалансоване харчування

 

Дістали! Все навколо дратує, і немає сил бодай щось робити. А ще недавно улюблена робота сьогодні видається мало не Голгофою. Це не світ збожеволів, а просто настала рання весна, і як наслідок — нас накрив авітаміноз. Щоб уберегтись від нього, необхідно  правильно харчуватись. Якщо на цей проблемний час припадає піст, краще від нього відмовитися. Передовсім це стосується вагітних, дітей і людей похилого віку.

Вітаміни чи дієта?

Вживати чи не вживати вітаміни — питання, над яким замислюється чи не кожен із нас. Адже навесні загострилися всі хронічні хвороби, і підтримати організм у такий складний для нього період вкрай потрібно. А з іншого боку, не всі вітаміни корисні, та й не всім їх можна вживати. То що ж робити?

Іде тепло, а разом з ним і вірусні інфекції. Тому щоб уберегти свій організм, я б порадив би пройти курс вітамінотерапії.  Вітаміни повинні бути комбінованими, тобто щоб до їх комплексу входили мікроелементи. Адже фактично всі вітаміни синтезуються в нашому організмі завдяки їжі, яку споживаємо. Натомість мікроелементи не мають такої здатності, тому їх потрібно вживати додатково. Звісно, залізо є в яблуках, але ми протягом дня не з’їмо стільки фруктів, скільки потрібно заліза нашому організму.

З огляду на те, що в нашому житті надто багато стресових ситуацій, без вітамінів нам не обійтись. Адже в результаті насиченого стресами життя в організмі відбувається викид адреналіну, який пригнічує імунну систему. Тому бажано вживати вітаміни із вмістом нікелю, який відновлює імунну систему.

Нині ми живемо у стані гіповітамінозу або субнормального вживання вітамінів.

 Лунає багато розмов, що в нас авітаміноз, але це не критичний стан, який характеризується браком одного чи групи вітамінів. Наприклад, наявність хвороби з назвою цинга свідчить про нестачу вітаміну С. Тому не варто наперед  лякатися.

Не можна «наїсти» вітамінів за один раз.

— Улітку всі намагаються «наїсти» якнайбільше вітамінів, але цього не можна робити. Тобто якщо ми за раз з’їмо аж надто багато фруктів, то добре нашому організму від цього не буде, і він не насититься корисними речовинами на весь рік. — Чи не найголовніший вітамін, який надходить в організм улітку, — аскорбінова кислота. Проте потрібно враховувати, що протягом року в нашому щоденному раціоні є всі вітаміни. Основні джерела базових вітамінів — злакові та молочні продукти, м’ясо, риба. Тож говорити, що у нас нестача вітамінів, не доводиться.

 

Українці занадто багато споживають рафінованих продуктів, які не містять корисних і потрібних організму компонентів. Є надлишок глюкози, який посилює витрату вітамінів групи В та аскорбінової кислоти. Тобто вітаміни не можуть упоратися з навантаженням, яке йде від вживання «порожніх» продуктів, —тих, які не містять мінералів та інших корисних елементів. Тому тут є сенс звертатись до фахівців, які допоможуть з’ясувати, що потрібно їсти щоденно, від чого варто відмовитись і що потрібно їсти в обмеженій кількості. Так можна уникнути дисбалансу в харчуванні, який дасть про себе знати втомою, зниженням працездатності. Він впливає й на зовнішній вигляд.

 Людина — коваль свого щастя. Тому потрібно пам’ятати: продукти, які ми вживаємо, — це насамперед джерело вітамінів, мінералів та інших потрібних нашому організму компонентів.

І знову про наші дороги
Визначіть час до заходу сонця
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
Середа, 01 травня 2024

0
репостів
0
репостів