Розмір шрифту: +
1 minute reading time (136 words)

Антисептики і антибіотики

  
Антисептик (від грец. Άντί - проти і σμπτιχός - гнійний) – протигнійний засіб, призначений для попередження процесів розкладання на поверхні відкритих ран.
Антибіотики - речовини природного або напівсинтетичного походження (зазвичай виробляються різними грибами), які  діють на ріст і розмноження бактерій і при цьому відносно мало пошкоджують або зовсім не ушкоджують клітини макроорганізму. Антибіотики на відміну від антисептиків володіють антибактеріальною активністю не лише при зовнішньому застосуванні, але і в біологічних середовищах організму при їх системному (перорально, внутрішньом'язовому, внутрішньовенному  та ін.) застосуванні.
Простіше кажучи, їх відмінність у застосуванні в тому, що антисептик застосовується як засіб проти гниття зовні, а антибіотик, як засіб проти бактерій (в тому числі і корисних :)) як зовні (!), так і всередині організму.
Але оскільки гниття - це результат дії тих же бактерій, то антисептик, напевно, можна назвати антибіотиком тільки для зовнішнього застосування.
Як працюватиме Ваш організм, якщо ви будете голоду...
Закон зворотньої сили (дії)
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
Четвер, 02 травня 2024

0
репостів
0
репостів