Багато в чому каву можна порівняти з вином. Подібно до того, як виноградній лозі потрібні особливі умови для зростання, точно так же, і кава може відрізнятися в залежності від того, в якій частині світу вона виростає.

Горіхова Бразильська

Бразилія є найбільшим виробником і експортером кави в світі. Тому, якщо ви ще не звертаєте уваги на походження кави, яку ви п'єте, то велика ймовірність того, що ваш напій приготовлений із зерен саме цієї країни. А все завдяки ідеальним погодним умовам, які сприяють зростанню кави. У Бразилії досить тепло і досить волого для зростання цих унікальних рослин. Сорт Арабіки домінує на бразильських плантаціях, при цьому експерти вважають його самим благородним. Кава з цієї країни має м'який смак і дуже низький рівень кислотності. До речі, в інтернет-магазині https://ambassador.cafe/ua представлений великий асортимент бразильської кави, тому ви самостійно можете оцінити її унікальні якості.

Багато людей, вперше свідомо пробуючи бразильську кава, будуть описувати його як класичний і приємний. Якщо правильно все приготувати, то ви повинні відчути нотки горіха, шоколаду та навіть карамелі. Кава з Бразилії стане ідеальним вибором для всіх тих, хто тільки починає свою пригоду з кавою, а також для тих, хто не любить кислі акценти.

Фруктова Ефіопська

Мало хто знає, що крім Бразилії, Ефіопія є ще одним найбільшим виробником кави в світі, мало того, це друга батьківщина цієї рослини. Саме в цій африканській країні в IX столітті жив пастух Калді, з яким пов'язана красива легенда.

Калді зауважив, що кози, яких він пас, з великим задоволенням їли плоди кавового дерева. Також він зазначив, що після вживання зерен тварини були дуже енергійними і збудженими. Він зібрав плоди і відніс їх в найближчий монастир, бо вважав їх дарами небес. Священнослужителі не оцінили ентузіазму пастуха і кинули зерна в вогонь, де вони стали виділяти неймовірний аромат. Порахувавши все це підступами диявола, монахи кинулися топтати зерна, а так як вони продовжували тліти, їм нічого не залишалося, як зібрати розтоптані плоди і кинути в глечик з водою. Так вони і простояли кілька днів, поки абсолютно випадково, настояний на зернах напій не спробував хтось із ченців. З цього моменту і почалася історія кавового напою, який ми так всі любимо.

Кава з Ефіопії характеризується більш високою кислотністю, ніж бразильські аналоги, і в них переважають фруктові і квіткові аромати. Зрозуміло, вона сподобається людям, які цінують виразний смак і кислі акценти.

Колумбійський Шовковистий

Для Колумбії кава є не тільки національним продуктом для споживання, а й головним джерелом доходу країни. Пік розвитку кавового бізнесу в Колумбії припав 50-ті роки минулого століття. У цей період була створена Національна федерація кави, до складу якої входили понад півмільйона фермерів, які і сьогодні піклуються про якість колумбійських зерен. Символом колумбійської кави є вигаданий персонаж Хуан Вальдеса - захисник якості продукції місцевих фермерів. Якщо на упаковці з кавою є зображення цього персонажа і його вірного мула на ім'я Кончіта, то ви можете не сумніватися в автентичності та якості продукту.

Багато хто перший раз спробував колумбійську кава, відзначають неймовірну збалансованість і насиченість смаку, за що вона і отримав назву «шовковиста» кава.

Шоколадний Індонезійська

Примітним є той факт, що спочатку, Індонезія ніколи не була батьківщиною для цих рослин. Перші спроби посадити каву були зроблені в XVII столітті, але через повінь всі кущі загинули. І тільки з другої спроби саджанці вдалося благополучно виростити. Під управлінням голландських колонізаторів, тут почався бурхливий розвиток кавової промисловості. Індонезійська кава настільки полонила жителів Амстердама, що за кілограм зерен вони готові були платити близько 3 гульденів, що становило соту частину річного доходу жителя столиці Нідерландів. Кава з Індонезії стане відмінним вибором для любителів класичних рецептів кави, таких як еспресо. Вона володіє дуже виразним смаком, іноді навіть злегка пряним, але не кислим. Смачні акценти зосереджені навколо ароматів ягід, горіхів і шоколаду, а в деяких випадках, проявляються деревні і пряні нотки.