Розповідаємо про машину для ошпарювання та зняття щетини (шпарчан) 

Після того як свиню приголомшили, забили й знекровили, слід ошпарити тушу та прибрати щетину. Від того, наскільки вдало це буде зроблено, у значній мірі залежить якість отриманого м’яса. І це не єдина проблема вказаної ділянки технологічного процесу. Інша полягає у порівняно невеликій продуктивності шпарчанів та скребмашин, поставлених у лінію послідовно. Один із методів її підвищення — заміна обох вказаних пристроїв одним комбінованим. Придбати машину для ошпарювання та зняття щетини можна на сайті: https://rozfood.net/p/deharing-machine-for-pig/.

Будова та принцип дії

Свинячу тушу кладуть на барабанні пальці. Потім барабан обертається, туша занурюється у шпарчан і обробляється гарячою (60-64 оС) водою. Під дією високої температури волосяні цибулини розкриваються, шкіра пом’якшується. Внаслідок цього значно полегшується видалення щетини. Зрошення туші чергується з обдуванням. Тривалість ошпарювання визначається програмою.

Термостат за допомогою датчиків слідкує за стабільністю температури. Якщо вона буде недостатньою, обробка не дасть належного ефекту. Коли ж зависокою, то замість ошпарювання матиме місце варіння. По закінченні першої частини справи тушу перекладають у скребкову машину з валами, що обертаються. Била захоплюють волосинки щетини та висмикують їх. На завершення тушу відправляють у камеру доосмалки, а потім перекладають у бичову мийку, де в процесі душування знімаються пропалені клаптики.

Переваги комплексного приладу

На промислових підприємствах поєднання двох пристроїв у одному пристрої надає відчутні переваги:

  1. Завдяки прискореному перевантаженню гарячих туш підвищується якість обробки.
  2. Комбінований прилад виконує обидві операції швидше, ніж два поодиноких. Підвищується продуктивність етапу та, як наслідок, загальна рентабельність процесу.
  3. Для керування приладом достатньо одного оператора. Зменшується негативний вплив «людського» фактору.
  4. Машина працює по заданій програмі, точне дотримання характеристик процесу, в першу чергу часу ошпарювання й температури води, забезпечує високу якість обробки.
  5. Завдяки виготовленню з нержавіючою сталі AISI 304 пристрій надійно працює та витримує великі навантаження.
  6. Конструкція приладу робить процес безпечним для оператора. Після закінчення роботи машина легко очищується.
  7. Є можливість придбати модель з додатковими опціями.

До незаперечних переваг пристою слід віднести й те, що його придбання не обов’язково планувати ще на етапі зведення забійного цеху. Коли на підприємстві вже працює лінія оброблення туш, комбінована машина для ошпарювання та зняття щетини може бути вбудована в неї без будь-яких перешкод (цю властивість обраної моделі слід уточнювати під час придбання).

0
репостів
0
репостів