Піца Маргарита – історія виникнення та причини популярності

Одного разу королева зі своїм сімейством вирушили з дипломатичною місією до Неаполя. Члени королівської сім'ї висловили своє бажання скуштувати місцеву страву, яка за чутками ставала відомою на всю країну. Зараз її можна спробувати і в Україні – цілодобова доставка піци у Вінниці привезе вам «Маргариту» та інші різновиди італійського кулінарного шедевра.

Кілька століть тому її довірили приготувати найдосвідченішому на той момент кухареві – Рафаелю Еспозіто. У спробі догодити вимогам королеви, він вирішив приготувати не одну, а відразу кілька страв. Для начинки першої та другої партії він вибрав найбільш класичні додатки: томати й часник, а також сир, базилік і беконом. Сьогодні ж можна самостійно вибирати інгредієнти для піци одразу при замовленні на сайті https://lapiec-pizza.vn.ua.

Щоб зробити королеві ексклюзивний подарунок, кухар склав із білих сортів сиру, червоних помідорів і базиліка колір прапора своєї батьківщини Італії. «Кольорова» піца настільки сподобалася королеві Маргариті, що вона назвала її своїм іменем. Через деякий час правителька наказала готувати її тільки у своєму палаці, а це зробило її дуже популярною стравою серед знаті.

Піца «Маргарита», рецепт якої довгий час зберігався тільки в палаці, зараз стала доволі доступною, але від того не менш вишуканою. LA П'ЄЦ готує її та інші види піци за традиційним італійським рецептом – у печі на дровах, тож ви можете скуштувати класичну версію страви.

Італійська піца в Америці

З хвилею еміграції на початку 20 століття в Америку приїхала й народна італійська страва. Майже в будь-якому місті на західному побережжі шматочок піци можна було з'їсти прямо на вулиці – так само, як і в Неаполі. Тоді всього за пару центів завжди можна було поласувати смачним гарячим шматком. Для того, щоб вона не стигла, кухарі носили її в мідних чанах прямо на головах, одночасно рекламуючи перехожим свій товар.

Перша піцерія в Америці відчинила свої двері в Нью-Йорку на початку 19 століття. Вона відкрита й досі: безліч туристів стоять у чергах, щоб спробувати її в одному з найстаріших місць подібного роду, а на стінах висять портрети знаменитостей.

Ще одним відомим місцем є «UNO» в Чикаго. У 1943 році місцевий шеф-кухар придумав новий унікальний рецепт – на тісто з високим бортиком, просочене оливковою олією, викладався товстий шар начинки. Зверху все це покривалося сантиметровим шаром моцарелли, на яку викладався томатний соус. Ця піца стала відома на все північне побережжя.

У 40-х роках почали з'являтися свої тонкощі приготування страви за американським рецептом: особливий температурний режим і більша різноманітність додатків, на відміну від класичних незмінних рецептів в Італії. Ще однією особливістю став високий бортик – це дозволило викладати на тісто ще більше начинки, роблячи страву більш товстою й ситною.

Можна вважати, що Маргарита – це вегетаріанський рецепт, адже в ній немає м'яса. Не дивлячись на любов американців до жирної м'ясної їжі, вона знайшла свою популярність у США.

Сучасна піца

Зараз піца змінилася до невпізнання – із селянської їжі, що складається з тіста й зелені, вона стала вишуканою стравою, що має якщо не тисячі, то сотні різноманітних рецептів. В нашій країні її дуже часто готують у домашніх умовах. Зазвичай вона запікається у звичайній духовці, що урізноманітнює її смак.

0
репостів
0
репостів