Де краще встановлювати вогнегасник в офісі

Протипожежне обладнання слід розміщувати максимально розумно, особливо у робочих приміщеннях, де працює велика кількість людей. Саме тому ми хочемо всебічно розглянути, як і де встановлювати вогнегасники в офісі, у якій кількості й таке інше. У своїх висновках орієнтуємось на діючі правила ПБ та стандарти.

Де встановлювати “офісні” вогнегасники?

На видноті — так, щоб протипожежне обладнання не потрібно було шукати, щоб його можна було взяти до рук за лічені секунди та швидко скористатися у разі потреби. Й це має бути якесь чітко зазначене, спеціально відведене та підходяще місце:

  • пожежна шафа або щит;
  • стіна вздовж шляху евакуації;
  • підставка біля входу в приміщення.

Як встановити вогнегасники в офісі

Зверніть увагу, протипожежне обладнання припустимо вішати на стіну, але не на звичайний гвіздок, а на надійне кріплення для вогнегасників. Краще за все, на штатний кронштейн, який йде в комплекті, бо він стандартизований і точно забезпечить як гарну фіксацію, так і швидке та легке зняття. 

Якщо ви розміщуєте вогнегасники на підлозі офісу, переконайтеся, що вони не впадуть, навіть під дією якихось зовнішніх факторів. Треба їх зафіксувати, краще за все, на підставках, як на точно рівних поверхнях.

Протипожежне обладнання також припустимо підняти над рівнем підлоги. Але тільки на 1 м, якщо вогнегасник важить більше 15 кг, чи на 1,5 м — якщо менше. Розташувати можна знову ж таки на підставці або на кронштейні: магазин Шериф (та багато інших) пропонує усі необхідні аксесуари для цього. 

PsUv3gDw92z1TbaBDVR_FoawYoeLvuF_R3HKXKj54hqqDLA2EKz1009YQ-AVrSl2vc2JCXi0jnUj8vqsZGirN2ed3FkcORQeJya2O640L9ohz5UsLIKWowBoMbmEJUhXuJUgKlUjYrvPtGoDZXqc5oM

Скільки вогнегасників потрібно офісу?

Діючі стандарти ПБ передбачають щонайменше 2 одиниці протипожежного обладнання:

  • на кожному поверсі;
  • в усіх окремо взятих функціональних приміщеннях.

Зазвичай це переносні вогнегасники, проте, якщо в офісі є ризик виникнення значного за площею або інтенсивністю загоряння, припустимо розмістити й пересувні, більш містки.

Визначити потрібну кількість одиниць протипожежного обладнання також можна з розрахунку: 1 кг (л) діючої речовини на 10 м2 площі. Тобто один вогнегасник на 8 л покриє потреби офісного приміщення у 80 м2. Але ж ви пам’ятаєте, що їх все одно повинно бути хоча б два? 

Яке б протипожежне обладнання ви не обрали і де б його не встановили, пам’ятайте, що воно повинно бути справним і готовим до миттєвого використання. Тобто повністю заправленим і запломбованим, що мають підтверджувати відповідні відмітки на етикетці. Ба більше, офісні вогнегасники потрібно регулярно перезаряджати, тож час від часу, згідно зі встановленим графіком, віддавайте їх на техобслуговування.

0
репостів
0
репостів