Розділ Суспільство

Депутати Шепетівської районної ради втретє зібрались на сесію

Автор 24 грудня 2020, 21:21

23 грудня відбулось пленарне засідання третьої (чергової) сесії районної ради, яке провів голова ради Олег Кулінський. На порядок денний було винесено 27 питань.

Перед початком розгляду питань, голова ради довів до відома депутатів повідомлення про створення депутатських фракцій у районній раді.

На пленарному засіданні чергової сесії депутатами розглянуто 27 питань.

Першим розглянуто питання "Про підтримку звернення депутатів Шепетівської районної ради до Президента України з питання запровадження касових апаратів для фізичних осіб-підприємців в Україні", яке вніс на розгляд сесії керівник депутатської фракції Політичної партії "За Майбутнє", депутат районної ради Валентин Лосовський.

Серед питань порядку денного депутати внесли зміни до рішень 2-ї сесії районної ради "Про обрання голів та членів постійних комісій Шепетівської районної ради VІІІ скликання" та "Про утворення президії Шепетівської районної ради та затвердження Положення про президію".

Також депутатами розглянуто ряд фінансових питань, зокрема: про внесення змін до районного бюджету на 2020 рік; про районний бюджет на 2021 рік; про внесення змін до угоди між Шепетівською районною та Корчицькою сільською радами, яка передбачає співфінансування інвестиційних проектів на будівництво загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів у с. Корчик Шепетівського району та утримання дитячого дошкільного закладу; про угоду між Шепетівською міською та Шепетівською районною радами, яка передбачає передачу прийняття коштів на відшкодування вартості лікарських засобів хворим на цукровий та нецукровий діабет жителям м.Шепетівка в сумі 170 000 гривень, по яких проінформувала начальник управління фінансів Шепетівської райдержадміністрації Лариса Сорока.

По питаннях про внесення змін до районного бюджету Славутського, Полонського, Білогірського району на 2020 рік інформували начальники фінансових відділів зазначених районів.

Основними питаннями які розглядались на сесії районної ради були питання передачі об'єктів із спільної власності територіальних громад сіл, селища Шепетівського району до комунальної власності територіальної громади міста Шепетівки, а саме, КНП "Шепетівська ЦРЛ" та КНП "Вузлова лікарня станції Шепетівка".

Далі були розглянуті питання про передачу комунальних організацій - Шепетівського районного будинку культури, Шепетівської центральної районної бібліотеки ім. Коцюбинського у комунальну власність Шепетівської міської ради, про передачу загальноосвітніх навчальних закладів Корчицького НВК, Михайлюцької, Червоноцвітської, Городнявської загальноосвітніх шкіл у комунальну власність Михайлюцької сільської ради, а також Плесенської і Пліщинської загальноосвітніх шкіл в комунальну власність Шепетівської міської ради.

Дані питання необхідно було розглянути терміново, з метою належного функціонування зазначених закладів з 1 січня 2021 року.

Також на сесії розглядались аналогічні питання про передачу об'єктів та майна Ізяславського будинку культури, Ізяславської центральної районної бібліотеки, Ізяславської дитячої школи мистецтв, Ізяславського районного історико-краєзнавчого музею, закладів освіти в комунальну власність Ізяславської міської ради.

По вищезазначених питаннях депутатами були прийняті рішення поіменним голосуванням.

По закінченню сесії голова ради привітав усіх з наступаючими святами, побажав усього найкращого в наступаючому році, миру, щастя, добробуту, достатку та божої благодаті.

Пресслужба Шепетівської районної ради

0
репостів
0
репостів