Розділ Суспільство

Збільшити розмір орендної плати вдалось лише через суд

Автор 22 вересня 2018, 02:25

На підставі рішення Шепетівської міської ради у 2016 році громадянину в оренду для будівництва та обслуговування будівель торгівлі надано земельну ділянку, розташовану у м. Шепетівка. Розмір орендної плати, згідно з умовами укладеного договору, складав близько 6 тис. грн. Попри те, що вартість цієї земельної ділянки на сьогодні зросла майже до 300 тис. грн., орендна плата за її використання лишалась незмінною.

У зв’язку з цим міською радою орендарю запропоновано внести зміни до вказаного договору та привести розмір плати за користування землею у відповідність до вимог законодавства. Однак, землекористувачем пропозиції органу місцевого самоврядування проігноровано.

«Тому, реагуючи на виявлені порушення, місцева прокуратура вжила заходи до захисту інтересів держави у судовому порядку», - повідомив керівник Шепетівської місцевої прокуратури Іван Комар.

Рішенням господарського суду Хмельницької області позицію прокуратури підтримано та позов задоволено. Відтак, розмір орендної плати за використання землі комунальної власності збільшено вшестеро.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

0
репостів
0
репостів