Розділ Суспільство

У Славуті комунальники самостійно вирощують посадковий матеріал для озеленення громади

На території комунального підприємства «Славута-Сервіс» функціонує розсадник, саджанцями з якого озеленюють громаду. Про це розповіли у Пресслужбі Славутського МВК.

Як розповідає головний інженер підприємства Алла Ластовецька, один гектар землі своїми силами розсіяли та засадили із насіння, яке фактично «під рукою»:

Ми назбирали у лісі жолудів, каштанів, які недавно посходили. На цій ділянці близько 12 видів саджанців насамперед тих дерев, які вже прижилися у нашій громаді – верби, катальпи, амур бархатний, клен, дуб. Прийнялися такі кущі, як гібіскус та форзиція – одні із улюблених серед славутчан – їх начеренкували вдосталь, тому вже восени їх вистачить для нашої громади.

Алла Вікторівна розповіла, що саме передувало створенню такого розсадника, адже «Славута-Сервіс» - це підприємство, яке не спеціалізується на такій діяльності:

Коли почалася повномасштабна війна, ми подумали, що не на часі витрачати кошти на закупівлю саджанців, адже можемо і самі все виростити. Тим більше, що посадковий матеріал зараз дуже дорогий. Власними силами - силами працівників підприємства, людей, які приходять на громадські роботи, ми підготували цю ділянку (викопали, виорали, вивели бур’ян) та минулої весни все висадили. А вже зараз ми маємо змогу викопати саджанці, чия коренева система вже зміцніла та висадити їх на території громади

Як додала Алла Ластовецька, також поруч із ділянкою, де ростуть саджанці, звели теплицю. У ній планують розводити живці декоративних насаджень, адже вони більш вибагливі та потребують ретельнішого догляду.

Проте, поруч із позитивом, на підприємстві існують кадрові проблеми, адже робочих рук вкрай не вистачає.

Як би там не було, головне, щоб висаджені дерева та квіти у нашій громаді берегли й самі жителі, адже за кожною рослиною прихована копітка праця працівників підприємства.

Відео

0
репостів
0
репостів