Розділ Суспільство

"На мені розплавилося скло шолома тепловідбивного костюма": шепетівський рятувальник розповів про ліквідацію наслідків "прильотів"

Автор 20 лютого 2024, 18:22

Ігорю Габінету 30 років – 12 з них він присвятив Службі порятунку Хмельниччини. Свій день народження, 24 лютого, у рік початку повномасштабної війни він зустрів на чергуванні у пожежній частині у стані підвищеної бойової готовності.

«Вперше, коли виїхали на ліквідацію наслідків ворожого обстрілу громади – це був об’єкт критичної інфраструктури. Температура горіння, за якої нам довелося працювати, була надзвичайно високою - на мені розплавилося скло шолома тепловідбивного костюма. Ліквідація вогню тривала кілька годин через розлив мастильного матеріалу на об’єкті. Було не просто», - пригадує командир відділення рятувальників Шепетівки Ігор Габінет.

Чоловік додає: ліквідація ворожих влучань ще більше загартувала рятувальників і зміцнила у думці, що кожен на своєму місці має якісно виконувати роботу для перемоги над ворогом.

За ліквідацію наслідків ворожих обстрілів у надскладних умовах Ігоря Габінета нагороджено нагрудним знаком ДСНС України «За відвагу в надзвичайній ситуації».

Cили долати випробування на роботі йому дають його найрідніші — дружина та донька.

Маю дружину, маю донечку Аріночку, їй 10 років. Вона постійно хвилюється коли я йду на чергування. Дзвонить, питає "як ти, що ти". Як що розпитує, "а куди виїжджали?", їй дуже завжди постійно цікаво.

Останнє редагування 20 лютого 2024, 18:45

Відео

0
репостів
0
репостів