Розділ Суспільство

Надавав інформацію про час, спосіб, місце і умови перетину кордону: "барбера" затримали за переправлення ухилянтів

Автор 26 січня 2024, 14:55

Контррозвідники СБУ заблокували на Хмельниччині механізм переправлення ухилянтів через державний кордон. За даними слідства, до організації злочину причетний 26-річний «барбер» з Хмельницького.

Він за гроші організував переправлення військовозобов'язаних чоловіків до однієї з країн Євросоюзу. Вартість таких «послуг» становила від 6 до 10 тисяч американських доларів. Сума залежала від терміновості виїзду.

За даними слідства, підозрюваний запропонував знайомому уникнути мобілізації та перетнути кордон із Словаччиною поза межами пунктів пропуску.

Встановлено, що за 7000 доларів США він надав необхідну інформацію про час, спосіб, місце і умови перетину, а також проінструктував «клієнта» як поводитися у разі затримання працівниками прикордонної служби чи правоохоронних органів.  

Затримали хмельничанина неподалік торгового центру – під час отримання від клієнта 7 тисяч доларів США .

422605207 695484456100422 1420117973314190825 n

Затриманому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави.

Фігуранту загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з конфіскацією майна.

Наразі встановлюються всі особи причетні до вчинення протиправних дій. Також СБУ вживає заходів для встановлення правоохоронців, які «закривали очі» на переправлення чоловіків через кордон поза межами пунктів пропуску.

Викриття та блокування незаконної діяльності проводили контррозвідники СБУ у Хмельницькій області спільно зі слідчими ГУ Нацполіції за процесуального керівництва Хмельницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Управління СБ України у Хмельницькій області

0
репостів
0
репостів