Розділ Суспільство

Сотні лебедів злетілися на зимівлю до Ізяславської громади на Шепетівщині

Автор 16 січня 2024, 13:49

На території Клубівського старостинського округу Ізяславської громади, що на Шепетівщині, знайшли прихисток на зиму сотні лебедів. Вони щороку оселяються на річці Горинь.

Цьогоріч пернатих дещо менше прилетіло, а бувало – не злічити. Адже завдяки шлюзу, розташованому на р.Горинь, по течії річки утворилася невелика запруда, де вода повністю не замерзає навіть у сильні морози. Відтак, узимку це місце облюбували водоплавні пернаті. Серед них – і величні птахи царської краси і божественної грації. Ці витончені птахи милують око своєю красою і захоплюють вірністю – в народі існують повір’я про відданість лебідок.

Місцеві жителі щасливці, що вкотре завітали на територію округу граціозні диво-птахи.

І дорослі, і діти часто навідуються до цього пташиного королівства, приносять птахам зерно, годують їх та милуються ними. А шипуни, у свою чергу, довіряють селянам, підпливаючи до самісінького берега, щоб пригоститися запропонованими смаколиками.

Щоб створити кращі умови пернатим, місцевий підприємець Костянтин Остапчук придбав та встановив годівниці для лебедів, аби не висипати корм прямо на сніг. А сільськогосподарський підприємець Олександр Домбровський забезпечив на тривалий час кормом для годівлі птахів.

Місцеві жителі стежать за тим, аби птахів не ображали. Адже лебеді занесені до Червоної книги України. Їх не можна зганяти з гнізд, ображати, а тим паче – убивати.

Замість робити шкоду – візьміть на себе сміливість оберігати та доглядати цих прекрасних птахів, погодуйте зерном чи тертими овочами – їм це неодмінно сподобається.

У такий надважкий час для України необхідно шанувати справжню українську природу!

Ізяславська міська рада

Відео

0
репостів
0
репостів