Розділ Суспільство

Мера Нетішина оштрафували за перевищення швидкості, але його за кермом не було

Автор 16 травня 2023, 14:56

Міський голова Нетішина Олександр Супрунюк показав на своїй сторінці в соцмережі постанову про притягнення до адмінвідповідальності за перевищення швидкості. Втім, за його словами, не доведено, що саме він перебував у той момент за кермом та й штраф виписано на одне із авто, яке вилучено військкоматом і передано на період військового стану військовій частині.

Супрунюк у дописі зазначає, що від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Нетішин передав для потреб військових уже більше 200 автомобілів. Каже, що такий “лист щастя” отримує вдруге.

“Є пропозиція до Нацполіції: за вчинення правопорушення притягувати до відповідальності родичів або сусідів. Якщо можна виписати штраф міському голові за авто, яке вилучено військкоматом і передано на період військового стану військовій частині, то чому не поширити такий ефективний почин?”, – зазначив у дописі Супрунюк.

Згідно із даними про порушення, 18 квітня цього року у місті Київ авто, що фігурує в постанові, їхало Південним мостом на лівий берег зі швидкістю 85 км/год, чим перевищило встановлені обмеження швидкості руху — 50 км/год. Це зафіксувала камера фотофіксації. Тож, згідно із постановою, власнику авто належить сплатити штраф у розмірі 340 гривень.

“За міський бюджет закуплено вже понад 200 одиниць техніки, які передані у військові частини. Мені за всіх штрафи платити? Мені, щоб довести, що не був за кермом, треба провести розслідування. Повноваження мені Нацполіція передасть? Разом з частиною державних податків?”, – обурюється мер.

0
репостів
0
репостів