Розділ Суспільство

Рятувальник з чотирма дітьми евакуювався до Шепетівки

Автор 17 липня 2022, 12:26
Валерій з родиною Валерій з родиною

Серед працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій, через війну та окупацію українських територій, є велика кількість внутрішньо-переміщених осіб. Це рятувальники та фахівці, жінки та чоловіки, які залишили своє життя там, на Сході країни, під вибухами від ракет та шквалом градів. Тепер вони знайшли прихисток на Хмельниччині та не зрадили своєму обов’язку та службі цивільного захисту.

Ось що розповідають у Головному управлінні ДСНС у Хмельницькій області:

Наталія Ленчицька – наша співробітниця. Покинула Луганщину з донькою-дошкільнятком та прикутим до ліжка батьком. Стрес, сльози... але вона вже в тилу – з підтримкою своїх колег.

Схожа історія пережитого і у водія служби цивільного захисту – пана Олександра, який наразі прикомандирований до пожежної частини у Старій Синяві. Він врятував від російських обстрілів свою багатодітну сім’ю. Наймолодшій його дитині заледве виповнився рік.

Як і пан Валерій – старший прапорщик служби цивільного захисту, який евакуювався з чотирма дітьми. Тепер він із сім’єю знайшов прихисток у Шепетівці. Обидва чоловіки на Донеччині були до останнього, проте життя під постійними обстрілами стало неможливим.

Пані Наталія готує свою доню до першого класу, Валерій та Олександр також збирають до навчального закладу своїх дітей тут, на Хмельниччині. Необхідне канцелярське приладдя та смаколики для гарного настрою отримали діти наших колег зі Сходу. Головне управління ДСНС України у Хмельницькій області спільно з Жіночий Антикорупційний Рух та Олена Покотило саме так вирішили підтримати внутрішньо-переміщених осіб.

Напередодні, представники ДСНС Хмельниччини взяли участь у круглому столі спільно з ГО «Жіночий антикорупційний рух» з обговорення резолюції 1325 Радбезу ООН. Саме ця резолюція вважається однією із найвагоміших у сфері політики безпеки та ролі жінок у врегулюванні конфліктів та розбудові миру.

Нехай подаровані солодощі смакують по-особливому у нас на Хмельниччині, а шкільне приладдя допомагає у науці на новому місці.

Останнє редагування 17 липня 2022, 13:26
0
репостів
0
репостів