Розділ Суспільство

Особисті речі загиблого Героя передали до шепетівського музею

Автор 09 липня 2022, 13:31

Музей пропаганди поповнився експонатами новітніх захисників нашої країни. Особисті речі Артема Слісарчука, який героїчно загинув 24 березня 2022 року під час виконання бойового завдання на Харківщині, передала його мама.

Музей отримав шолом та ідентифікаційний жетон старшого лейтенанта, начальника зенітної ракетної обслуги зенітної ракетної батареї 250-го окремого зенітного ракетного дивізіону 11 ЗРП Повітряних Сил ЗС України, повідомили на сторінці музею.

Слісарчук Артем Олександрович - старший лейтенант. Загинув в боях з агресором в ході відбиття російського вторгнення. Відповідно до Указу Президента України №201/2022 від 2 квітня 2022 року старшому лейтенанту СЛІСАРЧУКУ Артему Олександровичу за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

А 11–ий зенітний ракетний полк, у якому служив Герой, в червні нагороджено почесною відзнакою “За мужність та відвагу” за героїзм особового складу, виявлений під час захисту державного суверенітету, територіальної цілісності України, ведення бойових дій та виконання бойових завдань.

Артем пройшов шлях від солдата до офіцера, він займав посади оператора зенітної ракетної обслуги, командира відділення-старшого оператора радіолокаційної станції відділення бойового управління, заступника начальника зенітної ракетної обслуги.

Військовий не зупинявся на досягнутому, завжди йшов вперед. Тому він і вирішив вступити у Харківський національний університет повітряних сил імені Івана Кожедуба.

Закінчивши курси підвищення кваліфікації, отримав своє перше офіцерське звання - молодший лейтенант. Його офіцерська кар’єра почалася з посади начальника зенітної ракетної обслуги.

З перших днів своєї ротацій в зоні проведення антитерористичної операції, Артем показав себе прикладом мужності і патріотизму. Час минав, а з тодішнього солдата Слісарчука Артема – виріс справжній зразковий офіцер українського війська. За його плечима було близько десятка ротацій на Схід.

Від початку повномасштабного вторгнення він разом із побратимами виконував бойове завдання на Харківщині, втім черговий виїзд на лінію зіткнення, на жаль, став для Артема останнім. Він героїчно загинув 24 березня 2022 року під час ведення протиповітряного бою з авіацією ворога. Попрощалися із Героєм в нашому місті 26 квітня 2022 року.

0
репостів
0
репостів