Розділ Події

У Шепетівці відкрили меморіальну дошку Лесі Українці

Автор 02 березня 2021, 17:28

25 лютого 2021 року виповнилося 150 років від дня народження Лесі Українки – видатної української письменниці та громадської діячки, однієї з центральних постатей національної культури. Сьогодні з нагоди ювілею поетеси на фасаді будівлі міського будинку культури було встановлено меморіальну дошку.

Леся Українка вічно житиме у пам’яті людській, у пісні, у слові, вона назавжди залишиться в образі синьоокої українки, в образі незабутньої дочки свого народу, мужньою, вольовою, життєрадісною. 150 років від дня народження – це здавалося б вагома дата та не для Лесі, не для великої Українки. Вона буде жити вічно і ми будемо сприяти цьому. – зазначила заступниця міського голови Галина Безкоровайна, звертаючись до присутніх на відкритті меморіальної дошки.

Захід відбувся за участі авторки меморіальної дошки — нетішинської скульпторки, художниці, лауреатки премії Лесі Українки Світлани Лелях-Бегутової, депутата Нетішинської міської ради Олександра Степанюка, народознавиці, письменниці, членкині Національної спілки журналістів України Марії Караван.

Ювілейний рік Лесі Українки – це нагода привернути увагу до творчості письменниці, актуалізувати її спадок, вшанувати пам'ять видатної українки. Напередодні її дня народження школярі, творчі колективи закладів культури та освіти громади провели онлайн-читання, онлайн-флешмоби присвячені творчості величної діячки українського народу.

Пресслужба Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів