Розділ Події

Боровся з ворогом в найгарячіших точках: в останню дорогу провели Михайла Лукащука

Автор 11 березня 2024, 13:02

Сьогодні, 11 березня, скорботний день для жителів нашої громади. В останню дорогу провели Воїна-Героя, нашого земляка Михайла Лукащука. 53-річний головний сержант військової частини А 4667 мужньо боровся з ворогом в найгарячіших точках на сході України: Бахмуті, Костянтинівці, Дружківці, а потім медики боролися за його життя... Захисник помер 9 березня у Нетішинській лікарні.

Живим коридором, приклонивши коліно та схиливши голови, з прапорами та квітами в руках, містяни подумки дякували Захиснику за найвищу жертву в ім’я Батьківщини. Попрощатися із загиблим Героєм прийшли рідні, друзі, керівництво громади, військовослужбовці, духовенство і всі небайдужі. Люди не стримували сліз... Спільна молитва за упокій душі Михайла Лукащука лунала перед будівлею виконкому міської ради.

Багатолюдною ходою, під супровід духового оркестру, громада провела Героя в останню дорогу. Священнослужителі провели чин похорону в Соборі архістратига Божого Михаїла та архангела Гавриїла ПЦУ.

Ця невимовна втрата розриває душу і жодними словами її не вгамувати. Це наша спільна втрата, наш спільний біль і спільне горе… Ми втратили ще одну добру та щиру людину, вірного Захисника України. Ніколи рідні не виплачуть сліз, а ми – ніколи не зможемо пробачити загибель Михайла Лукащука і всіх наших Героїв.

Ми повинні пам’ятати, що війна – це не щось далеке, що вона поруч і всі наші полеглі воїни віддали своє життя за нас, наше мирне сьогодення та щасливе майбутнє.

Пам’ятаймо, що Герої не вмирають. Вони житимуть доти, доки світла пам’ять про них житиме у наших серцях.

Вічна пам’ять і слава мужньому Воїну! Доземний уклін нашому Захисникові Михайлу Лукащуку!

Слава Україні! Героям Слава!

Відділ з організаційних питань НМР

0
репостів
0
репостів