Розділ Події

Славутська громада у жалобі: прощалися з гранатометником Русланом Данильчуком

Автор 25 липня 2023, 15:51

Сьогодні, 25 липня, Славутська громада прощалася з Героєм — Данильчуком Русланом Володимировичем, який загинув у боротьбі з кривавим окупантом за волю й незалежність Батьківщини.

Данильчук Руслан народився 10 січня 1977 року в м. Славута.

З 1984 року навчався в загальноосвітній школі № 7, а з 1992 року в ЗОШ № 3, де здобув середню освіту.

У 1994 році, закінчивши школу, за покликом серця, проходив службу у військах МВС України.

Після служби й до 2014 року працював на ПАТ «Будфарфор».

У 2014 році був мобілізований та брав участь в антитерористичній операції. Протягом року, ціною власного життя, захищав кожен квадратний метр української землі.

Повернувшись додому, влаштувався на місцеву меблеву фабрику, де працював до лютого 2022 року.

Після звістки про повномасштабне вторгнення не вагаючись знову став на захист своєї Батьківщини. Разом із побратимами він боронив Київ та Київську область від окупантів.

26 червня 2022 року у складі в/ч А4007 був відправлений для виконання бойових завдань у район населеного пункту Авдіївка Покровського району Донецької області, де проявив себе справжнім патріотом, який назавжди залишиться у пам’яті побратимів як нескорений воїн з позивним «Їжак».

На полі бою любив повторювати в сторону ворога: «Ходять, ходять, траву топчуть»…

Сміливий, відважний, завжди готовий врятувати з-під смертельних куль своїх побратимів.

У пам’яті рідних та друзів він завжди залишиться щирою, надійною та доброю людиною з яскравою посмішкою.

Бувши палким фанатом футболу, він мріяв зіграти ще не один матч, але пріоритетом в житті визначив для себе свободу, незалежність держави, мирне життя близьких.

Вірний військовій присязі, старший солдат, гранатометник механізованого батальйону в/ч А4007 Руслан Данильчук, проявивши героїзм, мужність, виборюючи мир на рідній землі, загинув за нашу Батьківщину 17 липня 2023 року в районі населеного пункту Авдіївка Донецької області внаслідок мінометного обстрілу.

У загиблого Героя залишилися батьки та брат.

Громадське прощання з українським Героєм відбулося у Палаці культури, заупокійна панахида — в церкві Покрови Пресвятої Богородиці. Поховали Руслана на «Новому кладовищі» з усіма військовими почестями.

Міський голова та депутатський корпус Славутської міської ради висловлюють щирі слова співчуття рідним та близьким відданого Воїна України.

Кожен житель Славутської громади схиляє голову перед відважністю, стійкістю та патріотизмом Руслана! Пам’ять про Героя назавжди залишиться в наших серцях!

Ми у вічному боргу перед захисниками, які віддали своє життя за Україну.

Слава Україні! Героям Слава!

Пресслужба Славутського МВК.

0
репостів
0
репостів