Розділ Події

В Улашанівці прощались зі старшим стрільцем Задворним Сергієм Васильовичем

Автор 26 грудня 2022, 20:50

Улашанівська громада шепетівського району сьогодні, 26 грудня, у глибокій скорботі провела в останню дорогу, українського Героя, нашого загиблого земляка, старшого стрільця – Задворного Сергія Васильовича. Про це повідомили на сторінці громади.

16 грудня під час ведення оборонних дій мотопіхотним батальйоном в районі населеного пункту Клішіївка Донецької області, противником було здійснено мінометний обстріл, внаслідок ураження осколками наш Захисник отримав поранення несумісні з життям…

Задворний Сергій Васильович народився 12 грудня 1974 року в селі Кутки Славутського району Хмельницької області, де й здобув початкову освіту. Пізніше продовжив навчання в Берездівській школі. Після закінчення школи здобував професію тракториста в Зеленецькому училищі Хмельницької області.

Працював трактористом у рідному селі, а пізніше на фаянсовому заводі у Славуті.

У 2006 році родина Задворних переїхала на проживання до с. Улашанівка, де проживає і сьогодні. Батько працював в Улашанівському НВК працівником по ремонту шкільних приміщень, а мама прибиральницею на ринку у Славуті.

Із початком повномасштабного вторгнення російських військ наш земляк став на захист України, виборюючи мир і спокій для рідної землі. У вересні він отримав поранення під Бахмутом, але після госпіталю знову повернувся до своїх побратимів.

Прощалися із Захисником усією громадою. Зустріли Героя живим ланцюгом у рідному селі та провели до батьківського будинку.

Громадське прощання з Сергієм Задворним відбулося в Улашанівському сільському Будинку культури. Заупокійну панахиду відправили у храмі Покрови Пресвятої Богородиці у Славуті. Поховали Захисника з усіма військовими почестями на Новому кладовищі.

У пам’яті рідних, близьких та усіх, хто за життя знав Сергія, він назавжди залишиться життєрадісним, доброзичливим, вірним товаришем та надійним побратимом.

Йому б ще тільки продовжувати своє життя, народжувати й виховувати дітей, творити добрі справи для людей, для своєї Батьківщини. Словами неможливо загоїти болючу сердечну рану. Схиляємо наші голови в глибокій скорботі.

Висловлюємо найщиріші співчуття родині та близьким загиблого.

Вічна пам’ять та Царство Небесне!

0
репостів
0
репостів