Розділ Події

У Шепетівському районі простилися із Погорільчуком Олександром Сергійовичем

Автор 22 липня 2022, 20:35

Шепетівський район знову у скорботі. Сьогодні у селі Голики попрощались із Героєм Погорільчуком Олександром Сергійовичем, 1996 року народження. Старший солдат, старший бойовий медик десантно-штурмового батальйону військової частини А0284 Олександр Погорільчук загинув у бою з російськими окупантами.

Лише у квітні Шепетівщина прощалась із молодшим братом Олександра – Віталієм. Захищаючи свободу і незалежність України брати віддали найцінніше - своє молоде життя.

Провести Героя зібралися рідні, друзі, військові побратими, земляки, духовенство, представники державної влади та місцевого самоврядування.

Народився Олександр 14 січня 1996 р. в с. Голики. Навчався у Варварівській загальноосвітній школі, яку закінчив у 2011 році.

У 2015 році закінчив Шепетівське медичне училище за спеціальністю «Лікувальна справа» та здобув кваліфікацію фельдшера.

З 2015 року працював у виправній колонії міста Ізяслава.

У 2019 році за власним бажанням вступив на контрактну службу до лав Збройних Сил України. Служив в зоні проведення АТО/ООС.

У 2021 році став срібним призером у конкурсі на кращого фахівця з тактичної медицини Збройних Сил України-2021.

Двічі, у 2021 та 2022 році, був відзначений відзнаками Головнокомандувача Збройних Сил України - нагрудним знаком «За взірцевість у військовій службі» ІІІ ступеня. У 2021 році був нагороджений відзнакою Командувача об’єднаних сил «За звитягу та вірність».

Вірний військовій присязі, старший солдат, старший бойовий медик десантно-штурмового батальйону військової частини А-0284 Погорільчук Олександр Сергійович, виявивши стійкість і мужність, героїчно загинув у бою за нашу Батьківщину 17 липня 2022 року у Донецькій області.

Військові побратими дуже поважали та цінували Олександра, адже він був кращим у своїй справі. Після загибелі рідного брата на війні, він залишився один у мами і міг відмовитися від подальшої військової служби, але наш Герой не зміг залишити побратимів, тому спільно з ними продовжив боротьбу з російським окупантом, виборюючи мир та спокій для нашої рідної землі.

У Героя залишилися мама, яка втратила на російсько-українській війні двох своїх синів, та наречена.

Поховали молодого воїна на кладовищі в селі Голики із усіма військовими почестями.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять Герою!

Шепетівська РВА

Останнє редагування 22 липня 2022, 20:44
0
репостів
0
репостів