Відбувся обласний семінар вчителів біології та хімії

Автор 15 вересня 2016, 16:56
14 вересня на базі Пліщинської зош І-ІІІ ступенів відбувся обласний семінар вчителів біології та хімії. У семінарі взяли участь педагоги області, методисти Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Мирна Л.А., Дубковецька Г.М., директор Хмельницького еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Климчук В.В., представники Шепетівського держлісгоспу. Про деталі семінару повідомили на своїй сторінці Методичного кабінету управління освіти, молоді та спорту Шепетівської РДА.
В ході роботи семінару учасники ознайомились з досвідом роботи вчителя біології школи Зведенюка М.А. з питань еколого-натуралістичної позакласної роботи, з роботою зразкового шкільного учнівського лісництва «Пліщинське». На семінарі Климчук В.В. презентував книгу «Живі смарагди Шепетівщини», редактором якої є Зведенюк М.А., а вийшла книга завдяки спонсорській підтримці ДП «Шепетівський лісгосп». Кожен з учасників семінару отримав книгу у подарунок.

Присутніх вразив шкільний дендропарк та екскурсія до Кам’янківського лісництва, де педагоги познайомились з роботою лісівників щодо збереження, відновлення та відтворення лісових культур.  Побачити у лісництві було що. Так,  незабутнє враження справив розсадник, який складається з теплиці та шкілок декоративних дерев і кущів, зона відпочинку «Дубки», ботанічні пам’ятки природи місцевого значення.

Учасники семінару отримали неоціненний досвід створення та організації роботи учнівських лісництв, співпраці з науковцями щодо виконання юними лісівниками учнівських науково-дослідницьких робіт в галузі лісознавства, проведення профорієнтаційної роботи з неповнолітніми, залучення місцевих школярів до участі у лісогосподарських заходах.
0
репостів
0
репостів