Шепетівчани взяли участь у конкурсі з історико-технічного стендового моделювання

Автор 01 грудня 2023, 16:11

Впродовж листопада 2023 року на базі Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді відбувався щорічний обласний заочний конкурс учнівської молоді з історико-технічного стендового моделювання. Конкурс являв собою виставку моделей – точних копій авіа-, авто-, судномоделей, військової, космічної, залізничної, сільськогосподарської техніки, фігур, будівель, діорам в певному масштабі.

У заході взяло участь 13 команд (61 учасник) з Антонінської, Грицівської, Деражнянської, Дунаєвецької, Кам’янець-Подільської, Летичівської, Новоушицької, Славутської, Старокостянтинівської, Старосинявської, Хмельницької, Шепетівської територіальних громад та філії обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді міста Кам’янець-Подільський і було представлено 91 роботу за наступними категоріями:

  • «Авіація» – 11 моделей;
  • «Бронетехніка» – 13 моделей;
  • «Транспортні засоби» – 11 моделей;
  • «Флот» – 13 моделей;
  • «Діорами» – 12 моделей;
  • «Інша техніка» – 31 модель.

Цього року на конкурс було представлено моделі-копії, які знаходяться на озброєнні українського війська: надзвуковий літак-розвідник Су-24МР (виготовив Овчарук Валентин, вихованець Старокостянтинівської станції юних техніків), танк Т-64БВ (виготовив Мельник Денис, вихованець Кам’янець- Подільського центру дитячої та юнацької творчості) та літак МіГ29 (виготовив Корнійчук Іван, вихованець Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді).

При оцінюванні журі конкурсу брало до уваги загальне враження від моделі, якість виготовлення, деталювання внутрішніх об’ємів оделі (кабіни, двигуни, силові пристрої, шасі та інше), фарбування, озброєння, спецобладнання, рухомі елементи, камуфляж, розпізнавальні знаки, технічні надписи, сліди впливу оточуючого середовища та спеціальні ефекти.

Традиційно запекла боротьба за перемогу велася між фаворитами стендового моделізму в області командами Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, що здобула І-ше місце, Кам’янець-Подільського Центру дитячої та юнацької творчості, що посіла ІІ-ге місце та Старокостянтинівської міської станції юних техніків, що виборола ІІІ- тє місце.

Щиро вітаємо талановитих моделістів та їх наставників! Бажаємо успіхів та перемоги у Всеукраїнській виставці-конкурсі з історико-технічного стендового моделювання, що відбуватиметься з 08 грудня в місті Луцьк!

0
репостів
0
репостів